03.05.08
|
Sudan Darfur’da 3 su kuyusu açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika ülkesi Sudan’ın Darfur bölgesinde 3 su kuyusu daha açtı. Kuyulardan yaklaşık 6 bin kişi istifade edecek. Su problemleri çözüldüğü için oldukça mutlu olan bölge halkı, hayırsever Türkiye halkına teşekkür etti.
Afrika’nın fakir ülkeleri bir yandan açlık ve yoksullukla mücadele ederken diğer taraftan kurak iklim ve çöl şartları sebebiyle susuzlukla mücadele ediyor. Halen Afrika’nın birçok bölgesinde su sıkıntısı yaşanıyor. Bölgedeki su kuyularının sayıları çok yetersiz ve yerleşim yerlerinden çok uzakta. Bazı bölgelerde kadınlar, evlerine su getirmek için kilometrelerce uzaklıktaki kuyulara gidiyor.
Afrika’daki susuzluk problemine çözüm bulmak için su kuyularını açma projesini hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu proje çerçevesinde yeni su kuyuları açmaya devam ediyor.
İHH, iç çatışmalar sebebiyle Sudan’ın en fakir bölgesi olarak dikkat çeken Darfur’da 3 su kuyusu daha açarak hizmete sundu.
6 bin kişi faydalanacak
Muberra İpek isimli hayırsever vatandaşın bağışlarıyla Darfur – Niyala bölgesi Ammar Cedid’de Muhammed Rabia Karalioğlu isimli su kuyusu açıldı.
Seyako bölgesinde ise İzmitli hayırsever kadınların bağışlarıyla Hayrunisalar Su Kuyusu açıldı. Bu iki kuyudan toplam 4 bin kişi istifade edecek.
Daha önce su için komşu köydeki kuyuya giden kadınlar, bu su kuyularının açılmasıyla artık daha rahat bir şekilde evlerine su taşıyabilecek.
Diğer su kuyusu da Darfur’un Niyala bölgesi Tendalti kasabasında açıldı. Kuyunun yapımı için İHH’ya bağışta bulunan hayırseverler Veysel-Raziye Karaçor çiftinin ismi kuyuya verildi. Veysel-Raziye Su Kuyusu’ndan 2 bin kişi istifade edecek.
Su kuyularının açılması sebebiyle oldukça mutlu oldukları gözlenen bölge halkı, hayırsever Türkiye halkına teşekkür etti ve İHH aracılığıyla selamlarını gönderdiler.









