19.07.08
|
Susuz Afrika’nın suyu olduk
İHH, hayırsever insanlarımızın gönülden kopan yardımlarıyla susuz Afrika’nın fakir beldelerinde su kuyuları açmaya devam ediyor. Sudan’ın Darfur eyaletinde 6 su kuyusu daha açıldı. Su sorunu çözülen bölge halkı sağlıksız sulardan kaynaklanan hastalıklardan da kurtulmuş oldu.
Darfur’un Niyala bölgesinde açılan su kuyularına bağış yapan hayırseverlerin istediği isimler verildi. Niyala bölgesi Kadir Habita ve Lakita kasabalarında açılan Pendik Gönüllüleri Su Kuyusu ile Yahyalı Su Kuyusu’ndan 3 bin kişi istifade edecek. Majoak bölgesinde açılan kuyudan da 1000 kişi faydalanacak. Niyala bölgesi Kadir Keydi ve Hurua kasabalarında açılan 3 adet Genç hukukçular ve Hukuk Okumaları Grubu su kuyularından ise 4 bin 500 kişinin istifade etmesi bekleniyor.
Kuyuların başında toplanan bölge halkı, kuyulardan ilk sularını içmenin mutluluğunu yaşadı ve bu hayra vesile olan hayırseverlere teşekkür etti.
Bu proje, bölgede yıllardır süren iç savaş ve maddi yetersizlikler sebebiyle sağlıksız su ile hayatlarını sürdürmek zorunda kalan insanların su sorununu çözdü. Su kuyusu olmayıp da kilometrelerce ötedeki komşu köylerden su almak zorunda kalan kadınlar da artık yanı başlarındaki kuyulardan içme sularını temin etmenin sevincini yaşadı.







