Kurban, Kurbanla İyiliğe Ortak Ol
02.06.08

 

Yetim genç kızlara çeyiz yardımı sürüyor

Doğu ve Güneydoğu illerinde evlenme çağına gelmiş yetim genç kızlara çeyizlik eşya yardımı sürüyor. Erzurum, Van, Bitlis, Siirt, Batman ve Osmaniye’de 60 yetim genç kıza çeyiz eşyası hediye edildi. Daha önce de 120 yetim kıza çeyiz eşyası yardımında bulunulmuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu’nun çeşitli illerinde anne veya babasını kaybetmiş yetim genç kızlara çeyiz eşyası yardımlarına devam ediyor. Erzurum, Van, Bitlis, Siirt, Batman ve Osmaniye’deki 60 yetim genç kıza çeyiz eşyası hediye edildi. Erzurum’da 10, Van’da 10, Bitlis’te 20, Siirt’te 5, Batman’da 10 ve Osmaniye’de 5 olmak üzere toplam 60 yetim genç kıza çeyiz eşyası hediye edildi.

Hayırsever iki iş adamının bağışladığı 38 parça yemek takımı, mutfak robotu, mikser, su ısıtıcısı, ekmek kızartma makinesi, ütü, fritöz, blender seti ve elektrik süpürgesinden oluşan paketi alan genç kızlar büyük bir sevinç yaşadı. Kendilerine bu mutluluğu yaşatan hayırseverlere teşekkür ettiler.

Genç kızların aileleri de sevince ortak oldu. Kızlarıyla birlikte çeyiz paketlerini açan aileler, “Allah yavrularımızı unutmayan hayırseverlerden razı olsun” şeklinde dua ettiler.

İHH daha önce de Diyarbakır, Erzurum, Bitlis, Van gibi Doğu ve Güneydoğu illeriyle İzmit, Yalova, Adapazarı ve İstanbul’da belirlenen 120 yetim genç kıza çeyiz eşyası hediye etmişti.





Top
AnasayfaHaberlerİHH HakkındaYayınlarımızGönüllüFoto GaleriİletişimArama