09.05.08
|
İsmail Haniye’nin Müsteşarından İHH’ya ziyaret
İHH’ya nezaket ziyaretinde bulunan Filistin Başbakan Müsteşarı Ahmed Yusuf, maddi ve manevi destekleriyle Filistin halkının yanında olan Türkiye halkına teşekkür etti.
Filistin Başbakan Müsteşarı Ahmed Yusuf, İHH’ya nezaket ziyaretinde bulundu. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile görüşen Yusuf, İsrail ambargo ve ablukası altında zor günler yaşayan Filistin için “Şifahen değil Acilen Yardım” kampanyasını başlatan ve 59 Filistinli yaralıyı Türkiye’ye getirerek tedavi ettiren İHH’ya teşekkür etti.
Filistin’deki insani durumu anlatan Yusuf, özellikle Gazze şeridinde bir insanlık dramının yaşandığını söyledi.
İsrail’in saldırıları karşısında pes etmeyeceklerini vurgulayan Ahmet Yusuf, şöyle konuştu: “İsrail’in bunca zulmüne ve fitne çabalarına rağmen halkımız oyunlara gelmedi. Seçimlerden sonra İsrail’in 47 Hamas milletvekilini tutuklaması Hamas hükümetini güçsüz düşürüp halkın gözünden düşürmeye yönelik bir çabaydı. Ancak, bu oyunu da tutmadı. Aksine halkın Hamas’a daha fazla sahip çıkmasına neden oldu.”
Mescid-i Aksa hala tehlikede
İşgal devletinin Mescid-i Aksaya yönelik yıkım faaliyetlerine de değinen Yusuf, “İsrail durmadan kazıyor. Mescid-i Aksa’nın temellerinin altı ciddi manada tahrip edilmiş durumda. Türkiye’nin gönderdiği inceleme heyetinden sonra İsrail kazı çalışmalarına ara verdi. Ancak bu Mescid-i Aksa’nın tehlikeden kurtulduğunu göstermiyor. İsrail orda olduğu sürece bu tehlike devam edecek” dedi.
Türkiye halkı bizi yalnız bırakmadı
Türkiye halkının Filistin davasına sahip çıktığını ifade eden Başbakan Müsteşarı Ahmet Yusuf, “Hayırsever Türkiye halkından çok ciddi destekler gördük. Hem maddi hem manevi olarak yanımızda oldular. Türk halkına minnettarız. Özellikle Filistin’den Türkiye’ye getirilen yaralıların tedavi edilmesi, Filistin de müthiş bir sevgi seline sebep oldu. Her Filistinli aldığı birçok yardımın Türkiye’den geldiğini biliyor” şeklinde konuştu.
Ziyaretinden dolayı Ahmet Yusuf’a teşekkür eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Filistin’e yönelik yardımlarının devam edeceğini söyledi.





