14.05.08
|
İsrail işgali protesto edildi
Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok vatandaş, Beyazıt’ta bir araya gelerek, 60. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan İsrail’i protesto ettiler.
Eylemde İsrail protesto edilirken Filistin, açılan pankart ve atılan sloganlarla desteklendi. “Filistin 60 yıldır İsrail işgali altındadır” başlığıyla yapılan ortak basın açıklamasında Filistin’in özgürlüğü için tüm İslam dünyasının ortak hareket etmesi gerektiği vurgulandı.
Mazlum-Der, Özgür-Der, TGTV, Akder, TİYEMDER gibi sivil toplum kuruluşlarının katıldığı protesto eylemine İHH İnsani Yardım Vakfı da destek verdi.
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı konuşmada, “İsrail, bugün 60. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Kendisini 60 yıllık geçmişe sahip bir devlet olarak görüyor. Ama dünyanın birçok ülkesi halen İsrail’i devlet olarak tanımıyor. Eğer İsrail devlet olsaydı biraz adil davranırdı. Hakka ve hukuka riayet ederdi” dedi.
“Filistin için yapacağımız çok şey var” diyen Yıldırım, “Onlar Filistinli çocukları vuruyorlarsa biz onları Türkiye’ye getirip tedavi etmeliyiz. Eğer biz bu davaya sahip çıkarsak Filistin mutlaka özgürlüğüne kavuşur” şeklinde konuştu.
Yıldırım’dan sonra söz alan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile Gazeteci-Yazar Yıldız Ramazanoğlu da konuşmalarında Filistin konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladılar. Eylemden sonra Beyazıt Meydanı’nda Filistin’deki İsrail işgalini anlatan fotoğraf sergisi açıldı.






