ASKON’dan İHH gemisine 50 tırlık yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı Doğu Afrika’daki yardım çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. Daha önce bölgeye acil yardım malzemesi taşıyan 3 bin tonluk yük gemisi gönderen İHH İnsani Yardım Vakfı şimdide 6 bin tonluk ikinci bir yük gemisini bölgeye gönderiyor. Anadolu Aslanları İş Adamaları Derneği (ASKON) de Somali'de açlıktan ölmek üzere olan insanlara ulaştırılmak üzere topladıkları 50 Tırlık yardım malzemesini İHH’nın ikinci yardım gemisine bağışladı. Tırlardan 13 tanesi düzenlenen bir tören ile İstanbul’dan geminin yükleneceği Mersin’e gönderildi. Yardımlar Mersin Limanı'ndan Pazartesi günü Mogadişu Limanı'na doğru yola çıkacak.
Kuraklık nedeniyle açlıktan ölümlerin yaşandığı Doğu Afrika’da yürütülen yardım çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz hafta Somali’ye gönderdiği 3 bin tonluk yardım gemisinin ardından şimdi de 6 bin tonluk yeni bir yardım gemisi gönderiyor.
Doğu Afrika’daki insanlık felaketine duyarsız kalmayan kuruluşlarından birisi olan ASKON da Somali halkına destek vermek için harekete geçti. ASKON Somali için tam olarak 50 tırlık yardım malzemesini İHH’nın ikinci gemisi ile bölgeye gönderecek. Tırlar yurdun farklı şehirlerinden Mersin'de bekleyen yardım gemisine yüklenmek üzere yola çıkarken İstanbul'dan da 13 tır Mersin’e doğru hareket etti.
13 yardım tırının hareketinden önce bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında ilk olarak söz alan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “ Dünya tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Doğu Afrika’daki açlık tehlikesiyle savaşta tüm bölgelerde yardım dağıtmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz Somali’nin en tehlikeli yerlerine kadar gidiyor.” dedi.
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü “İnsan kaçırma olaylarının yaşandığı bu bölge bizim gittiğimiz en tehlikeli bölgelerden biri. Biz bu bölgede yanımızda olan kurum ve kuruluşlarla birlikte 15 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Somali’deki insanlık dramının önüne geçmek için ASKON’un yaptığı yardım çok ciddi oldu. Çalışmalarından dolayı ASKON’a ve Ayrıca Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum.”
İstanbul’dan gönderilecek 13 tırı yolcu etmek için hazır bulunan ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca da 21. yüzyılda insanların açlıktan öldüğüne inanmakta zorlandığını kaydetti. Koca açıklamasında “ASKON’daki dostlarımızla oturup konuştuk. Bu insanlık ayıbının önüne geçmek için ilk olarak kendimizden başlamamız gerekiyordu. Bu mübarek Kadir gecesinde Somali’deki kardeşlerimizin yaralarını İHH ile sarıyor olmamız bizi çok mutlu etti. 21. Yüzyıl liberal kapitalizm kurallarına uyarak hareket etmemize gerek yok, biz Allah için tüm bu yardım çalışmalarına ortak oluyoruz. Bu çalışmada emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.





























