İHH, Doha’da ICHAD’ın toplantısına katıldı
İHH Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen İslami İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani Yardım Departmanı (ICHAD)’ın toplantısına katıldı. Toplantıda, vakfımızın 20 yıllık tecrübeleri ICHAD yetkileriyle paylaşıldı.
ICHAD’dan sorumlu Büyük Elçi Atta Al-Manan Bakhit’in başkanlığında ve Katar Kızılay Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, vakfımız ile birlikte Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Sudan ve İngiltere’den de STK temsilcileri katıldı.
Toplantıda ICHAD’ın kurumsal yapısı, kriz bölgelerindeki insani ve siyasi olaylardaki rolü, kapsamının genişletilmesi ve güçlendirilmesi gibi konular ele alındı. Kuruluşumuz adına konuşan Hüseyin Oruç İHH’nın saha tecrübelerini heyetle paylaşıp, insani yardım çalışmaları noktasında tavsiyelerini dile getirdi.
ICHAD’ın geniş çapta rol aldığı Somali örneğinden yola çıkarak birim üyelerinin strateji geliştirme, yardım ağını ve katılımcı kuruluşların sayısını artırma gibi hedeflerle yakın bir gelecekte tekrar toplanmaları karara bağlandı.




Facebook
Twitter
Delicious
Google





