İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Bitmeyecek Bir İyilik: Gayrimenkul Bağışı

patani-furkan-dogan-yetimhanesi-acilisi-kasim-.jpg

 

Gayrimenkul Bağışı nedir?

Bir defalık yapacağınız bir iyilik uzun yıllar ihtiyaç sahiplerine hizmet verebilir. Gayrimenkul bağışı ile değeri ömrünüzü aşacak, faydası sizden sonra da devam edecek bir hayra vesile olabilirsiniz. Bağışladığınız bina, dükkan, daire ve arsalar sayesinde yapılan çalışmalara ve hayırlara ortak olabilirsiniz.

 

Gayrimenkul bağışı ile hayırlarınızın, ihtiyaç sahiplerine en faydalı şekilde hizmet etmesine ve vakıf çalışmalarının devam etmesine vesile olabilirsiniz.

 


 

Gayrimenkulümü hangi şekillerde bağışlayabilirim?

1. Şartsız bağış: Hayrî hizmetlerde değerlendirilmek üzere herhangi bir şart olmaksızın bağış yapabilirsiniz. Gayrimenkul bağışları, yapılan bağışın en faydalı şekilde kullanılabilmesi için yetkili kişiler tarafından hassasiyetle değerlendiriliyor. Gayrimenkullerin satılması, kiralanması veya fizikî olarak kullanılması gibi tüm seçenekler araştırılıyor. Emanet hassasiyetiyle yapılan araştırmalar sonucunda, hayrî hizmetlerin devam edebilmesi için en uygun yöntem tercih ediliyor.

 

2. Kullanım (intifa) hakkı şartı ile bağış: Dilerseniz tapunuza şerh koyarak kullanma hakkı sizde kalarak yalnızca mülkiyet hakkını İHH’ya devredebilirsiniz. Gayrimenkulünüzün mülkiyeti İHH’ya geçer ancak bağışçı olarak bağışlanan yeri hayatınızın sonuna kadar kullanabilir, kiraya verebilir, tasarruf edebilirsiniz.

 


 

Bedel Belirleme

İHH, bağışlanan gayrimenkulün satışı ve kiralanması gibi durumlarda bedel tespiti için kendi araştırmasını, bağışçı araştırmasını ve SPK onaylı bağımsız bir firmadan gelen ekspertizi, vakfımızı zarara uğratmayacak şekilde dikkate alarak belirlemektedir.

 


 

Bağışların Değerlendirilmesi

Bağışlarınız yetkili kişiler tarafından emanet hassasiyetiyle değerlendiriliyor. Gayrimenkul bağışlarından elde edilen satış gelirleri yeniden gayrimenkul yatırımlarında değerlendiriliyor. Kira gelirleri ise vakfımızın bütün faaliyetleri için kullanılıyor.

 


“İnsan ölünce, şu üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: Sadaka-i câriye, kendisinden istifade edilen ilim, arkasından dua eden hayırlı evlat.”  

Hadis-i Şerif
(Müslim, Vasiyye, 14; Tirmizî, Ahkâm, 36)

*Sadaka-ı Câriye: Vakıf kurmak ya da cami, sebil, çeşme, köprü, okul, bina gibi taşınmaz mülklerin sadaka olarak verilmesiyle yapılan ibadet.

 

Sizden sonra bitmeyecek bir iyilik bırakmak için:

0212 631 21 21  numaralı telefon hattımızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bağışta bulunmak isterseniz sürecin tamamında Gayrimenkul Birimimiz size yardımcı oluyor.