İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
1 milyona yakın Yemenli koleraya yakalandı
Yemen’de iki yılı aşkın süredir devam eden çatışmalarda 3 milyon kişi göç etmek zorunda kalırken bunun yaklaşık bir milyonu da kolera salgınına yakalandı. İHH’nın Yemen’deki kolera mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
22.11.2017

Dünya Sağlık Örgütü ve Oxfam’dan yapılan açıklamaya göre kolera salgınının ortaya çıktığı Nisan 2017'den bu yana ülke genelinde 750 bini aşkın şüpheli vaka görüldü ve salgın nedeniyle de 2 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Açıklamada ayrıca, Yemen’deki kolera vakasının tarih boyunca en yüksek rakama ulaştığı ve 2017 sonuna kadar kolera salgınının 1 milyon kişiyi etkisi altına alacağı ifade edildi.

Kolera salgınının ana nedenleri arasında ise iki yıldır devam eden çatışmalardan dolayı mülteci durumuna düşen 3 milyon kişinin temiz içme suyuna ulaşamaması ve mahallelerde biriken çöp yığınları gösteriliyor.

İHH, 50 bin kişiye hizmet verecek

İHH İnsani Yardım Vakfı da Yemen halkı ile dayanışma içerisinde krizin başladığı ilk günden bu yana Yemenlilerin kolera mücadelesine katkı sağlıyor. Bu kapsamda İHH, koleranın Güney illerinde etkisini artırmasının ardından Aden ve Taiz şehirlerinde 3 ayrı projeyi hayata geçirdi. Projeler çerçevesinde İHH 50 bin kişiye hizmet ulaştırmayı hedefliyor. 

YEMEN'E DESTEK OL

1-milyona-yakin-yemenli-koleraya-yakalandi-4.jpg

Sağlık merkezlerine destek

Projelerden ilki sağlık merkezlerine yapılacak olan yardımları kapsıyor. Aden ve Taiz’de ikişer sağlık merkezini aktif hale getiren İHH, hastalar için de tedavi süreci başlattı. İHH, 6 ay boyunca Aden ve Taiz’deki 2 ayrı sağlık merkezinin yakıt, temiz su ve personel maaşları gibi ihtiyaçlarını karşılayacak ve diğer 2 sağlık merkezine de ilaç desteğinde bulunacak.

Çöpler toplanıyor, halk bilinçlendiriliyor

Başlatılan projeler arasında belediye hizmetlerinden mahrum kalan illerdeki çöplerin araçlarla toplanması ve kolerayla mücadele kapsamında broşürler hazırlanarak okullarda ve toplantı alanlarında uygulamalı olarak halkın bilinçlendirilmesi yer alıyor.

1-milyona-yakin-yemenli-koleraya-yakalandi-2.jpg

Hijyen paketi ve su filtresi dağıtıldı

İHH ayrıca geçtiğimiz aylarda 10 bin kişiyi kapsayan hijyen paketi ve su filtresi dağıtımında bulunmuştu.

YEMEN'E DESTEK OL

1-milyona-yakin-yemenli-koleraya-yakalandi-5.jpg

Destek olmak için

Hayırseverler, Yemen’deki kolera mağdurlarına destekte bulunmak için bütün operatörden “YEMEN” yazarak 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024