İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
10 bin Suriyeli yetime yardım
Suriye’de devam eden iç savaşta yetim kalan 10 bin yetim çocuğa İHH İnsani Yardım Vakfı’nca sosyal nakdi yardım yapıldı.
Suriye 20.12.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetim çalışmalarını yürütebilmek adına geliştirdiği Yetim Sponsorluk Sistemi sayesinde destek olduğu yetim sayısı 54 ülkede 94 bin 26'ya ulaştı. Bu kapsamda İHH, Suriyeli 10 bin yetim çocuğa bu ayki sosyal nakdi yardımlarını ulaştırdı.

ic.jpg

İHH Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Regaip Erdoğan, Suriye içerisinde zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren 10 bin yetim çocuğa nakdi yardım ulaştırdıklarını belirterek yetimlerin eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

ic2.jpg

Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki yetimlere dağıtım yapıldığını anlatan Erdoğan, "Suriye içerisinde İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarında bulunan 10 bin yetimimize sosyal nakdi yardım dağıttık. Bu yardımlar çocukların birçok temel ihtiyacının giderilmesine vesile olacak. Dağıtımları her ay düzenli olarak yapıyoruz. Suriye’deki savaşın yıkımından en çok yetimler etkilendi. Bizde onların yaralarını sarmak için çaba gösteriyoruz. Bu sosyal nakdi yardım çalışması, vakfımız tarafından yürütülen yetim hamiliği sistemi kapsamında gerçekleştiriliyor. Her ay yetimlerimize bu yardımların ulaşmasına vesile olan hayırseverlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024