İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
12 bin Sudanlı katarakt hastası yeniden görecek
İHH, Afrika’da katarakt ameliyatlarına devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ve TİKA, Sudan’ın başkenti Hartum’da körlükle mücadele için 12 bin katarakt ameliyatı daha gerçekleştirme kararı aldı.
Afrika, Sudan 01.12.2011

Hartum’da gerçekleşen toplantıya İHH Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Kılıç ve Afrika Katarakt Proje Koordinatörü İhsan Özyürek katıldı.

Sudan’da bu güne kadar 27 bin 414 katarakt ameliyatı gerçekleştiren vakfımız, TİKA işbirliğiyle katarakt hastalığına yakalanan 12 bin Sudanlının yeniden gözlerine kavuşmasına vesile olacak. Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Erdoğan Kök ve eşi Fermin Kök ile El-Birr ve Tavasul Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Sudan Başbakanı Ali Osman Muhammed Taha’nın eşi Fatma Emin Abdullah’ın katılımıyla gerçekleşen anlaşmaya göre 12 bin katarakt ameliyatı Sudan’ın 5 ayrı şehrinde gerçekleştirilecek.

İHH’nın Sudan Katarakt Projesi çerçevesinde, katarakt hastalığının en fazla görüldüğü ülkelerden biri olan Sudan’da 40 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Bu güne kadar gerçekleştirilen 27 bin 414 katarakt ameliyatına ek olarak 12 bin katarakt ameliyatının da TİKA ve El-Birr ve Tavasul Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilmesi karara bağlandı. 

Anlaşmaya göre katarakt ameliyatları, Sudan’ın Beyaz Nil, Kurdufan, Kesele, Hartum ve Alcenine şehirlerinde gerçekleştirilecek. Her ay içerisinde 3 ayrı kamp şeklinde gerçekleştirilmesi planlanan ameliyatlar, Türkiye’den doktor ve hemşire takviye edilerek bir yıl içerisinde tamamlanacak.

İmzada konuşan Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Erdoğan Kök, “Türkiye, Afrika’da en çok yardım projesi gerçekleştiren ülkedir. Ben bunda tarihten gelen bir yakınlığın etkili olduğunu düşünüyorum.” dedi. Daha sonra söz alan Sudan Başbakanı Ali Osman Muhammed Taha’nın eşi El-Birr ve Tavasul Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Emin Abdullah da bu yardımlaşmanın halklar arasında bir köprü olacağına inandığını ifade ederken Türkiye halkına desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunduğunu kaydetti.

Afrika Katarakt Proje Koordinatörü İhsan Özyürek, 2006 yılından buyana kataraktla mücadele noktasında Sudan halkının yanında olduklarını ve Afrika’da 22 ayrı ülkenin çeşitli eyaletlerinde ameliyatlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sudan TİKA Koordinatörü Osman Vatansever ise bu ülkede bir çok projeye imza attıklarını ve bu projeyle de birlerce kişinin, yeniden aktif hayata katılacak olmalarından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

KATARAKT yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024