İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
145 hafız ışığa kavuştu
İHH İnsani Yardım Vakfı, elektrik olmadığı için akşam ateş yakarak hafızlık derslerine çalışmak zorunda kalan aralarında yetimlerin de bulunduğu 145 hafızlık öğrencisini ışığa kavuşturdu.
Afrika, Sudan 03.05.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumların ihtiyaçlarını karşılamaya, hayırseverlerin desteklerini onlara ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Sudan’ın Nyala şehrinde anlamlı bir projeye imza atarak ışık olmadığı için akşam ateş yakarak hafızlık yapan çoğunluğu yetim 145 öğrenciye ışık oldu.

145-hafiz-isiga-kavustu4.jpg

Aydınlatma Projesi, hafızlık ve İslami ilimler eğitiminin verildiği Al Haramein Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi. İHH ekipleri, Ocak 2018’de bölgede Kur’an-ı Kerim hediye ederken durumu fark etti ve bu eksiği gidermek için bir çalışma başlattı. Bir gönüllünün Merhume Ayşe Polat ismiyle üstlendiği proje, kısa sürede hayata geçirildi ve öğrenciler ışığa kavuşturuldu.

145-hafiz-isiga-kavustu1.jpg

Güneş enerjisiyle aydınlatma

İHH, hayata geçirilen projede bölgenin şartlarını göz önünde bulundurdu. Dışarıda çalışmaya alışkın olan çocuklar için dev aydınlatma panelleri kuran İHH, enerji kaynağı olarak da güneş enerjisini kullandı. Çalışmanın ekolojik olmasına da önem verdiklerini söyleyen İHH Doğu Afrika Masası’ndan Faruk Erkılıç, “Bölgede uzun yıllardır çalışma yapıyoruz. Aydınlatma Projesi olarak ışıklandırdığımız Kur’an Kursu ilk adımımız oldu. Bu çalışmayı artık yetimhanelere, hastanelere, okullara ve sokaklara yaymayı düşünüyoruz” dedi.

145-hafiz-isiga-kavustu2.jpg

Hafızlık süresi kısalacak

Proje öncesinde öğrenciler, ışık olmadığı için ateşi sabah namazından önce yakıyorlardı. Luh adı verilen tahtalara yazılı ayetleri okuyabilmek için ateşe yakın oturmak zorunda kalan öğrencilerin sağlıkları, ateş dumanından olumsuz etkileniyordu. Işık olmadığı için yıllardır ateş yakarak derslerini sürdürmeye çalışan öğrenciler, bundan sonra çok daha rahat bir şekilde eğitimlerine devam edecekler. Eğitim standardının yükseldiği mekanda öğrenciler, hafızlıklarını daha kısa sürede tamamlayabilecekler.

145-hafiz-isiga-kavustu9.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024