İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
15 Temmuz kahramanının adı Afrika’da yaşıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden Şehit Ömer Halisdemir’in adını, Gana ve Tanzanya’da hayırseverlerin desteği ile inşa ettiği 2 ayrı su kuyusuna verdi.
Gana, Tanzanya 23.02.2017

Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, hızlı nüfus artışı, kirlilik ve savaşlar, içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kirli su kaynaklı hastalıklar giderek artıyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünya üzerinde su sıkıntısı yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyusu geliyor.

2 bin 250 kişi istifade ediyor

Bu kapsamda İHH bağışçıları, Gana ve Tanzanya’da inşa edilen 2 su kuyusuna 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında vatan savunmasında şehit edilen Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in adını verdi. İki ayrı hayırsever tarafından farklı ülkelerde inşa ettirilen Halisdemir su kuyuları, böylece 2 bin 250 Afrikalının su ihtiyacını da karşılıyor.

fotograf---gana.jpg

“Şehitlerimizin adı her mecrada yaşatılacak”

Konu ile alakalı bağışçıların neden Ömer Halisdemir ismini seçtiklerini açıklayan İHH Su Kuyusu Koordinatörü Celil Özatamer, şunları söyledi:

“Nice şehadetler ve kahramanlık öyküleri ile dolu olan tarihimizde, yakın dönemin en önemli kahramanlarından biridir Şehit Ömer Halisdemir. İslam âleminin ve aziz vatanımızın birlik ve bütünlüğü için hiç düşünmeden canını feda eden şehit Halisdemir ve diğer şehitlerimiz yüzyıllarca hatırlanacak ve her mecrada isimleri yaşatılacaktır. Bağışçılarımız da bu sebepten şehidimizin adını o kuyulara vermeyi tercih ettiler.”

Kahraman bir subay: Ömer Halisdemir

Ömer Halisdemir, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştü. Semih Terzi'nin korumaları da Ömer Halisdemir'i 30 kurşunla şehit etmişlerdi.

Bir su kuyusu daha

İHH, ayrıca Kenya’da yine Ömer Halisdemir adına bir su kuyusu daha inşa ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, bugüne kadar 33 ülkede 5 bin 982 su kuyusu açtı.

fotograf---tanzanya.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024