İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
15 ülkeden 50 yetim İstanbul’da
İHH’nın organizesiyle Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü dolayısıyla 15 ülkeden 50 yetim İstanbul’da buluştu. Yetimler, bir hafta boyunca İstanbul’da çeşitli etkinliklere katılacak.
20.05.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın önerisiyle İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 2014 yılında, Ramazan’ın 15’inci gününde ilan edilen Dünya Yetimler Günü, dünyanın farklı bölgelerinden İstanbul’a gelen yetimlerle birlikte çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Azerbaycan, Bosna, Filistin, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Sri Lanka, Kırgızistan, Etiyopya, Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenistan ve Doğu Türkistan gibi ülkelerden gelen yetimler, Türk Hava Yolları ve Esenler Belediyesi’nin sponsorluğunda Türkiye’deki yetimlerle bir araya geldi. Bu vesile ile İHH Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasının ardından yetimlere İstanbul’un çeşitli mekânları gezdirilecek, iftar sofralarına katılmaları sağlanacak. Çocuklar, hediyelerle mutlu edilecek.

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Yılmaz, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer ve 15 ülkeden 50 yetimin katıldığı basın toplantısı, yetimlerin ülke isimlerinin okunarak alkışlanması ile başladı. Murat Yılmaz’ın açıklamalarıyla devam etti.

murat-yilmaz-min.jpg

“Ümitsiz değiliz”

Yetimlere temas edebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, “Yetim yavrularımızla ilgili yüreklerimiz dopdolu. Dünya egemenlerinin umursamadığı yetimlerimizle birlikteyiz. 4 yıldır yetim yavrularımızın sıkıntılarını haykırmaya çalışıyoruz. Tabi ki bu çalışmalar kayda değer olmakla birlikte yeterli değil. Ümitsiz değiliz, inşallah daha güzel günlerde birlikte olacağız” dedi. 

resat-baser-min.jpg

“Tüm dünyaya mesaj vermeye çalışacağız”

Murat Yılmaz’ın ardından sözü Reşat Başer aldı. Bir farkındalığı paylaşmak üzere bir araya geldiklerini söyleyen Başer, “Burada yeryüzünün masum yüzleri aramızda. Bugün tüm dünyaya mesaj vermeye çalışacağız. Bu mesajın içerisinde savaşların olmayacağı bir geleceğe hazırlık var, barış var, huzur var” ifadelerini kullandı. Reşat Başer daha sonra İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nın hazırladığı “Savaş Mağduru Yetimler” raporunu kamuoyu ile paylaştı.

filistinli-hala-abdulrahim-min.jpg

Daha sonra ise söz yetimlerdeydi:

Lübnan’da yaşayan Filistinli yetim Hala Abdulrahim: “Ben hiç ülkemi görmedim. Ülkemi sadece dedemin anlattığı hikayelerden biliyorum. Oraya dönüp özgürce yaşamak istiyorum.”

Azerbaycanlı yetim Arif Sadıgova: “Bütün çocuklar bizim gibi gülsünler. Üzerlerine bomba yağmasın.”

Doğu Türkistanlı yetim Alma Farak Rahime: “Doğu Türkistan’da çocuklar okumak istiyorlar ama okuyamıyorlar. Kendi dillerini konuşamıyorlar. Ben hepsinin anne ve babasının yanında olmalarını istiyorum. Toplama kamplarında yaşamak istemiyoruz.”

Bosnalı yetim Merima Kurtovic: “Mostar’da yaşıyorum. Bizi böyle sıcak bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ediyorum. Buraya tüm dünyadan çocuklar olarak buluştuk. Herkes çocuk gibi sevsin. Çünkü çocuğun kalbi temizdir.”

Suriyeli yetim Aleyna Ali: “Ben sadece iki şey söylemek istiyorum. Tüm dünyada barış olsun. Ve ülkemdeki savaş dursun.”

Lübnanlı yetim Muhammed İsmail: “Savaşlardan nefret ediyorum çünkü ülkeleri yıkıyor bu savaşlar. Ben ülkemde huzur içinde yaşamak istiyorum. Ülkemi yeniden inşa etmek için savaşın durmasını istiyorum.”

50-yetim-istanbulda3-min.jpg

Gönüllerince eğlenecekler

15 ülkeden gelerek İstanbul’da buluşan 50 yetimin programı şu şekilde:

-20 Mayıs boğaz turu ve Esenler Belediyesi iftar yemeğine katılım

-21 Mayıs akvaryum gezisi, Maltepe okul ziyareti, spor aktiviteleri ve iftar katılımı

-22 Mayıs bayramlık kıyafet giydirme programı ve İsfanbul Tema Park etkinlikleri

-23 Mayıs ülkelere dönüş 

"Savaş Mağduru Yetimler" raporuna ulaşmak için tıklayınız.

50-yetim-istanbulda5-min.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023