İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
18 ayrı başkentte İdlib eylemi
Biz Sevgiyiz Platformu tarafından İdlib’de katledilen ve dünyanın görmezden geldiği insanların sesini tüm dünyaya duyurmak için 18 farklı ülkede aynı anda binlerce balon uçuruldu. Türkiye’deki adres Ankara Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı oldu.
Suriye 15.06.2019

Biz Sevgiyiz Platformu tarafından İdlib’deki katliamlara dikkat çekmek amacıyla 18 farklı ülkede eşzamanlı olarak binlerce balon uçuruldu. Türkiye’deki adres, Ankara Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı oldu.

“Bombalardan kaçamıyor ve saklanamıyorlar”

Balonların uçurulması öncesinde Biz Sevgiyiz Platformu Aktivistlerinden Talha Keskin, basın açıklaması yaptı. Açıklamasında uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunan Talha Keskin, şöyle konuştu:

“Şu anda, binlerce insan Londra’da, Paris’te, Brüksel’de, Lahey’de, Berlin’de, Cenevre’de, Viyana’da, Washington’da, Ljublajana’da, Zagreb’de, Saraybosna’da, Podgorica’da, Priştine’de, Üsküp’te, Tiran’da, Atina’da, Ankara’da ve İdlib’de yerel ve uluslararası Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünde İdlib’de yaşayan insanlarla dayanışma için bir araya gelmiş durumda.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Ursula Mueller, geçtiğimiz haftalarda İdlib’le ilgili yaptığı bir konuşmada “Kuşatılmış ve saldırıya uğrayan milyonlarca kadın, çocuk ve erkek, modern tarihimizdeki en kötü trajedilerden birinin daha fazla yayılmasını durdurmak için uluslararası kamuoyunun desteğine muhtaç durumda” ifadesini kullanmıştır.

İdlib’de her gün evler, hastaneler ve okullar bombalanıyor. Siviller, kuşatılmış bölgelerde mahsur kalmış durumda. Ne kaçabiliyorlar ne de bombalardan saklanabilecek bir yerleri var.

talha-keskin.jpg

3 ayrı talep

Bugün, dünyanın dört bir yanındaki sıradan insanlar olarak İdlib ile dayanışma amacıyla 18 başkentte bir araya geldik ve uluslararası kamuoyuna üç mesajımız var:

1-Suriye’nin İdlib şehrindeki acımasız savaş durdurulmalı, sivillerin, okulların ve hastanelerin kasıtlı olarak bombalanmasına son verilmelidir.

2-Kimyasal silah ve tecavüzü, savaş silahı olarak kullanarak savaş suçu işleyen bütün sorumluların adalete hesap vereceği garanti edilmelidir.

3-İdlib içindeki ve dışındaki sivillerin acılarını hafifletmek için insani yardımların sağlanmasının önündeki engeller kaldırılmalı, Suriye’nin barış, istikrar ve bütünlüğü güvence altına alınmalıdır.

18 farklı ülkeden vicdanlı insanlar, “Biz Sevgiyiz” kampanyamızın uluslararası sloganı olan #WeAreTheLove etiketiyle sosyal medya hesaplarından kampanyaya destek veriyorlar. Sizleri de İdlib’deki can kayıplarının önüne geçilmesini hedefleyen kampanyamıza destek vermeye ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşımlar yaparak katkı vermeye davet ediyoruz.”

18-ayri-baskentte-idlib-eylemi1.jpg

Balonlar uçuruldu

Talha Keskin’in açıklamalarının ardından üzerinde Biz Sevgiyiz yazılı binlerce balon gökyüzüne bırakıldı.

18-ayri-baskentte-idlib-eylemi6.jpg

Biz Sevgiyiz Platformu

Biz Sevgiyiz Platformu, Suriye'de İdlib ilinde sürmekte olan katliam hakkında farkındalığı arttırmaya ve barış ortamı yaratmaya çalışan bir grup insan ve projeden oluşan tarafsız bir uluslararası kampanyadır. Kampanya, 2018 yılında saldırıların yoğunlaştığı İdlib’te; masum erkek, kadın ve çocuklara karşı yapılan acımasız saldırılar olurken ve Birleşmiş Milletler insanlık felaketi hakkında uyarı yaparken dünyanın farklı ülkelerinden genç aktivistlerin ve insanların bir araya gelerek; barış, sevgi ve umut mesajı vermek amacıyla başlatıldı.

Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da desteklediği bu kampanya dünya liderlerini, yetkilileri ve politikalardan sorumlu bütün insanları düşmanlıkların bitirilmesine, bir insanlık koridoru açılmasına ve İdlib’teki çatışmaların sonlandırılmasına çağırıyor. Kampanya Cenevre Savaş sözleşmelerine aykırı olarak özellikle okullara ve hastanelere acımasızca yapılan saldırı ve bombalamalara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

18-ayri-baskentte-idlib-eylemi7.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023