İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
200 bin Suriyeli’ye kurban desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin farklı bölgelerinde 4 bin 828 hisse kurban keserek yaklaşık 200 bin savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivile kurban eti ulaştırdı.
Suriye 16.08.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilikte Payınız Olsun” sloganıyla yola çıktığı 2019 yılı kurban faaliyetleri kapsamında Suriye’de 4 bin 828 hisse kurban kesildi. Kesilen kurbanların etleri Suriye’nin İdlib merkez ve kırsalı, Halep, Hama, Lazkiye kırsalları ile Afrin ve Fırat Kalkanı bölgesinde yaşayan 193 bin 120 kişiye ulaştırıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Babel Hava Ofisi Sorumlusu Şuayip Altun, savaş mağduru Suriyeli sivilleri kurban bayramında yalnız bırakmadıklarını söyledi. Altun, hayırseverlerin bağışlamış oldukları kurbanların etlerinin savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivillere dağıtıldığını belirterek, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 9 yıldır olduğu gibi bu yılda kurban bayramından savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Hayırseverlerin Suriye için bağışlamış olduğu 4 bin 828 hisse kurbanı keserek pay ettiğimiz kurban etlerini 193 bin 120 kişiye dağıttık” dedi.

1g9a9653.jpg

Dağıtımlarından Suriye’deki birçok bölgenin faydalandığını anlatan Altun, “Kurban eti dağıtımlarımız Suriye’nin İdlib merkez ve kırsalı, Halep, Hama, Lazkiye kırsalları ile Afrin ve Fırat Kalkanı bölgesinde yapıldı. Bu bölgelerde yaşayan sivillere hayırseverlerin destekleri ile ulaştırdığımız kurban etleri onların yüzlerinin gülmesine vesile oldu. Destekte bulunan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

1g9a9720.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024