İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
255 yetim kışa hazır
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, bölgede bulunan 255 yetimin kışlık elbise ihtiyaçlarını karşıladı.
25.10.2016

Dünya üzerinde yaşanan savaş, doğal afet, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle anne ile babalarını kaybederek yetim ve öksüz kalmış olan 400 milyon çocuk bulunuyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise 2007 yılından beri özel bir şekilde yürütmekte olduğu “Yetim Hamilik Sistemi” ile yetim çocuklara sahip çıkıyor. İHH yetimlerle ilgili dünyaya örnek olacak bu sistemle hem 5 kıtada yetimler çocuklara daha iyi eğitim ve yaşam koşulları sunuyor hem de bir farkındalık oluşturuyor.

İHH, sürekli desteğin yanında kış aylarının yaklaşması ile birlikte yetim çocukların kışa hazırlıklı bir şekilde adım atabilmeleri için ülke genelinde bir dizi çalışma yürütüyor. Bu çalışmalar arasında en dikkat çekeni ise kışlık elbise kampanyası.

yetim-giydirme-1.jpg

Diledikleri kıyafetleri seçtiler

Bu kapsamda çalışmalar yürüten Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, bölgesinde bulunan 255 yetime umut oldu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından yapılan yardımlar, yüzlerce yetimin mont ve bot ihtiyacını karşıladı. Aksaray merkez ve ilçe nüfuslarına kayıtlı 255 yetim, diledikleri ayakkabı veya kıyafeti seçerek ihtiyaçlarını tamamlamış oldular.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH Yetim Birim Başkanı Hasan Karip, yetimlerin toplum olarak herkesin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Karip’in açıklamaları şu şekilde:

“An itibariyle 255 çocuğumuza aylık 100 TL burs desteği sağlıyoruz. Türkiye genelinde bu sayı 24.094´e ulaşmış durumdadır. Halkımızın desteği ile kocaman bir aile olduğumuz söylenebilir. Bu özel emanetlerimizle ilgili her faaliyetimizde içimiz huzur doluyor, çocukların ve annelerinin mutluluğu bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Böyle bir mutluluğu bizlere yaşatan hayırseverimize gönülden teşekkür ediyoruz. Hayır sahibi kişi, çocuklarımızı mutlu etti, Allah da kendisini iki cihanda mutlu etsin.”

Hasan Karip ayrıca çocukların hafta sonu ders yardımı ve sosyal faaliyetleri için bağışçı desteğine ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.

yetim-giydirme-2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024