İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
5 bini aşkın Musullu aileye acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Musul’da devam eden çatışmalardan kaçarak Musul, Kerkük Süleymaniye ve Erbil'deki kamplara sığınan yaklaşık 5 bin 250 aileye acil yardım malzemesi ulaştırdı.
Irak 14.02.2017

Irak’ta Amerika Birleşik Devletleri’nin işgali ile başlayan kargaşa ortamı hala devam ediyor. Bölgede halk, kendi toprakları içinde mülteci durumuna düşerek sürgün hayatı yaşıyor. Bu nedenle istikrarın tamamen çöktüğü ülkede mezhep savaşlarıyla ortalık alevlendirilmiş, bölge güvenli olmaktan çıkmış durumda.

İHH İnsani Yardım Vakfı da, kendi yurtlarında mülteci konumuna düşen mağdurlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Özellikle son dönemde çatışmalar nedeniyle Musul merkezden kaçarak kenar mahalleler ve çadır kamplara sığınan mültecilere yönelik yardımlar yoğunlaşmış durumda. Acil Yardım Projeleri kapsamında İHH, Katar Hayır Kurumu (Katar Charity) ile birlikte Musul'daki Nergizli Çadır Kampı'na yerleşen yaklaşık bin 500 aileye gıda, kışlık giysi, soba ve yakıt; Musul'un Kadisiye mahallesinde de 2 bin 500 kişiye battaniye, sünger yatak, makarna, bulgur, un, hasır ve termos dağıttı. Süleymaniye'deki Arbat Kampında da 386 aileye 2000 adet sünger yatak hasır, battaniye ve soba dağıtıldı. Yine Erbil’deki Debika Kampı’nda bulunan 400 mülteciye 2 bin adet battaniye dağıtımı yapıldı. Kerkük’te bulunan Musullu 250 aileye ise bin paket bulgur ve makarna, 10’ar kilodan 500 paket un ve bin 300 battaniye dağıtıldı.

musul-acil-yardim-1.jpg

“15 yıldır Iraklıları yalnız bırakmıyoruz”

İHH Ortadoğu Proje Sorumlusu Mehmet Akbaş, “Biz, İHH olarak kurtarılan bölgelere geri dönen Musul halkına yardımlarımızı ulaştırmak için ilk giren sivil toplum kuruluşuyuz. Yaptığımız yardımları sadece Musul'la sınırlı tutmayıp Kuzey Irak'taki sığınmacı kamplarına yerleştirilen Musullulara da ulaştırdık” dedi. Akbaş, Musul’da yaşanılanlarla ilgili şunları söyledi:

“İHH olarak acil yardım çalışmalarımız kapsamında Musul’a geldik. Bildiğiniz gibi Musul 2014 yılında DEAŞ tarafından ele geçirilmişti. Bu sebepten yaklaşık 1 buçuk milyon insan mülteci konuma düşmüş ve Kuzey Irak başta olmak üzere güvenli bölgelerdeki kamplara yerleştirilmişlerdi. Buna rağmen hiçbir STK bölgeye girememiş ve insanlara yardım ulaştıramamıştı. Musul’u kurtarma operasyonundan sonra vakfımız da 15 yıldır olduğu gibi bugün de Irak halkına yardım etmeyi kendisine görev biliyor ve çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bölgede yardımlarımıza devam edeceğiz.”

kadisiye-mahallesi-2.jpg

Katarlı yardım kuruluşları ile birlikte geçtiğimiz haftalarda Musul’a 22 TIR acil yardım malzemesi gönderilmişti.

whatsapp-image-2017-02-17-at-16.59.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim sponsorluk bedelini 1 Şubat itibariyle 800 lira olarak belirledi. Konuyla ilgili konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, değişikliğin yetim ailelerinin alım güçleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti.
Yetim
02.02.2024