İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
5 kıtaya Ramazan yardımı
İHH, 27 yıllık tecrübenin verdiği güvenle Ramazan 2019 çalışmalarını “Ramazan Birlikte Güzel” sloganıyla tamamladı. İHH, Ramazan boyunca 5 kıtaya hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı.
31.05.2019

Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda 1 milyon 570 bin 785 ihtiyaç sahibine ulaştı.

Görevli, gönüllü ve bağışçıdan oluşan 91 ayrı İHH ekibi, Ramazan’da “Ramazan Birlikte Güzel” sloganı ile 5 kıtaya uzun yolculuklar yaptı. İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çaldı, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıdı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olundu, yetim iftarları düzenlendi, yetimlere eğitim yardımları yapıldı, bayramlık giysiler hediye edildi, kumanyalar dağıtıldı, iftar sofraları kuruldu, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunuldu.

1 milyon 213 bin 131 kişi kumanyalardan istifade etti

Türkiye ve dünya genelinde 226 bin 795 kumanya paketi dağıtıldı. Yurt içinde ve yurt dışında dağıtılan bu kumanya paketlerinden toplamda 1 milyon 213 bin 131 ihtiyaç sahibi istifade etti. Kumanyaların içerisinde bir aylık temel gıda malzemeleri bulunuyordu.

ihhdan-5-kitaya-ramazan-yardimi12.jpg

60 bin 810 kişiye fitre, fidye ve zekât yardımı

İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 120 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı. İHH’ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırıldı. 60 bin 810 kişi, hayırseverlerin fitre, fidye ve zekat bağışlarından faydalandı.

ihhdan-5-kitaya-ramazan-yardimi18.jpg

İftar sofralarına 221 bin 692 kişi oturdu

Suriye, Yemen, Somali, Sudan, Gazze, Doğu Türkistan, Bangladeş, Irak ve Arakan gibi öncelikli kriz bölgelerine daha fazla ağırlık verildi. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve var olan kamplarda 95 bin 356 Suriyeli için iftar sofraları kuruldu. İHH’nın tüm dünyada kurduğu iftar sofralarına 221 bin 692 kişi oturdu.

ihhdan-5-kitaya-ramazan-yardimi2.jpg

Yetimlere bayramlık hediye edildi

İHH, yetim ve mağdur çocuklar için de bir sürpriz hazırladı. Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşıladı. Bayramlık kıyafet yardımları, 43 ülkede 75 bin 152 yetim ve mağdur çocuğa ulaştı. Ayrıca 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde Türkiye dahil 15 ülkeden İstanbul’a getirilen 50 yetimle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ihhdan-5-kitaya-ramazan-yardimi8.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024