İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
51 bin 770 hisse kurbanı 2 milyon kişiye ulaştırdık
İHH İnsani Yardım Vakfı 23 yılın verdiği güvenle bu yıl kurban organizasyonunu yurt içi ve yurt dışındaki kurban çalışmaları ile birlikte 5 kıtada 99 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. İHH, bu bayramda 51 bin 770 hisse kurbanı yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı.
26.09.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı 23 yılın verdiği güvenle bu yıl kurban organizasyonunu yurt içi ve yurt dışındaki kurban çalışmaları ile birlikte 5 kıtada 99 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. İHH, bu bayramda 51 bin 770 hisse kurbanı yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 5 kıtada 99 ülke ve bölgede kurban kesimlerini gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplamda 51 bin 770 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdi.

Kurban organizasyonu dolayısıyla dünyanın dört bir yanına dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmıyor, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları vb. birçok projenin temelleri de bu ziyaretler sırasında atılıyor.

Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıldı. İHH ekipleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştirdi.

 

Zor şartlarda yaşamaya çalışan Suriyeli mültecilere kurban eti

Suriye krizinin beşinci yılına girdiğimiz ve mülteci sorunlarının zirve yaptığı bu kurban bayramında önceliklerinden birisi Suriyeli mülteciler oldu. Türkiye içindeki ve dışındaki çok sayıda mülteci kamplarında ve Suriye içerisinde farklı bölgelerde bağışı yapılan 7 bin 730 hisse kurban, Suriyeli mültecilere dağıtıldı.

 

Ortadoğu’da özellikle Filistin ve Yemen unutulmadı 

Filistin, Irak, Kuzey Irak, KKTC, Lübnan (Lübnan-Filistinli mülteciler-Suriyeli mülteciler), Suriye, Ürdün, Yemen’de ihtiyaç sahibi aileler için bağışlanan kurbanların kesimleri ve dağıtımı yapıldı.

Filistin - Gazze
İHH ekipleri, Filistinli ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. İHH ekipleri, abluka altında yaşayan Filistin ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine toplamda 6 bin 20 hisse kurban kesimi gerçekleştirdi.

Yemen
Yemen’de ise bin 200 hisse kesimi yapılarak bölgede yaşanan çatışmalarda zor durumda kalan ailelere dağıtımları yapıldı.

Lünban
İHH ekiplerince, Lübnan’nın Beyrut, Trablusşam, Elchouf, Sabra Şatilla, Burc El Berence, Marilyas, Akkar, Tarblus, Arsal, Beka, Sayda ve Katermaya bölgesindeki Filistinli ve Suriyeli mülteciler için 875 hisse kurban eti dağıtımı yapıldı.

Irak
Irak’ın Erbil , Kerkük , Süleymaniye kentlerinde ihtiyaç sahibi aileler ve mültecilere 665 hisse kurban eğitimi dağıtıldı.

 

Hüzünlü kıta Afrika

İHH ekipleri, Afrika’da da yoğun bir kurban çalışması yürüttü. Afrika’da çok sayıda su kuyusu ve katarak ameliyatları projesi yürüten İHH, bu sene ihtiyaç duyulan birçok ülkede kurban çalışması yaptı.

Senegal
Hayırseverlerin bağışladığı 210 büyükbaş hayvan hissesi, başkent Dakar'a yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki Khombole'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Uganda
Uganda’nın Masaka ve Entebbe bölgelerinde ihtiyaç sahibi ailelere 560 hisse kurban eti dağıtımı gerçekleştirildi.

Somali
Somali'nin başkenti Mogadişu ve Etiyopya sınırında bulunan Beledeyin kentinde 1050 hisse kurban eti dağıtıldı.

Sudan
8 ayrı ekiple Sudan’ın Kesele, Hartum ve Darfur kentlerindeki ihtiyaç sahibi ailelere ve mültecilere 770 hisse kurban eti dağıtıldı.

Ayrıca; Burkina Faso, Cibuti, Çad (Çad-Nijeryalı mülteciler -Orta Afrikalı mülteciler), Etiyopya, Fildişi Sahilleri, G. Afrika, Gambiya, Gana, Gine, Kamerun (Kamerun-Orta Afrikalı mülteciler), Kenya, Komor Adaları, Liberya, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Ruanda, Sierra Leone, Tanzanya, Tunus, Zimbabve gibi ülkelerde kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 

Arakan ve Nepal bölgesi

Uzak Asya’nın İslam toprakları büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelerde ve 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı Nepal’de kurban kesimi yapıldı. İHH ekipleri, zulmün bitmediği Arakan’da 2 bin 835 adet, depremin vurduğu Nepal’de bin 400 adet hisse kurban keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

 

Pakistan ve Afganistan unutulmadı

Pakistan’da 2 bin 30, Afganistan’da 525 adet hisse bu bayramda kesimlere yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Balkanlar’da bayram sevinci

İHH ekipleri, Balkanlara da çalışmalarına devam etti. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan (Preşova-Sancak) kurban çalışması yapıldı. Balkanlarda farklı ülke ve bölgelerde toplamda bin 514 adet hisse kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.


(Kurbanlarınızın nerede kesildiğini öğrenmek için tıklayın)

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024