İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
7 bin 400 afetzedeye acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından 7 bin 400 afetzedeye acil yardım malzemesi ulaştırdı.
Endonezya 04.10.2018

Endonezya’da meydana gelen depremi haber alır almaz bölgeye hareket eden İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, 3 günlük yorucu bir yolculuğun ardından bölgeye ulaştı ve çalışmalara başladı. İHH’nın Palu, Dongala ve Makassar'da yürüttüğü faaliyetlerden bugüne kadar 7 bin 400 mağdur, acil yardımlardan istifade etti.

İHH ekipleri, hayırseverlerin destekleriyle içerisinde pirinç, tuz, baharat, soya sosu, yumurta, sıvı yağ, şeker ve bisküvi bulunan gıda paketini 6 bin kişiye; içerisinde sabun, diş fırçası, diş macunu ve kadınlara özel temizlik malzemesi bulunan hijken paketini de 500 kişiye ulaştırdı. Ekipler ayrıca 400 kişiye sıcak yemek ulaştırırken 500 kişiye de barınma malzemesi yardımında bulundu. İHH’nın bölgede yürüttüğü faaliyetler arasında günlük 400 litre temiz su dağıtımı da bulunuyor. İHH, bugüne kadar bölgede 5 ton da su dağıttı.

endonezyali-7-bin-400-afetzedeye-acil-yardim1.jpeg

Afet havadan görüntülendi

İHH ekipleri, acil yardım çalışmalarının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına da katkı sağlıyor. Bu kapsamda ekipler, deprem ve tsunaminin şehirde açtığı yarayı gözler önüne sermek amacıyla drone ile hasarı görüntüledi.

İHH, bölgeye ikinci ekibi göndermeye hazırlanıyor. Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bölgedeki faaliyetlerini kriz sonuna kadar sürdürecek.

drone.png

Krizde son durum

Endonezya’nın Sulawesi adasında meydana gelen deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı bin 500’e yaklaştı. Hayatını kaybedenlerin sadece 519’u şu ana kadar  defnedilebildi. Kayıpları arama faaliyetleri ise hala devam ediyor.

Adada geçtiğimiz hafta 7,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin ardından Palu ve Dongala kentlerini, yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de haberi alır almaz kriz bölgesine hareket etmiş ve acil yardım çalışmalarının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına katılarak Türkiye’den bölgeye ilk ulaşan insani yardım kuruluşu olmuştu.

endonezyali-7-bin-400-afetzedeye-acil-yardim2.jpeg

İhtiyaç listesi

-Su tankı

-Battaniye

-Gıda paketi

-Çadır

-Hijyen paketi

-Çocuk paketi

-Kıyafet

-İçme suyu

endonezyali-7-bin-400-afetzedeye-acil-yardim5.jpeg

Destekte bulunmak için

İHH aracılığıyla Endonezyalılara yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, DEPREM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ya da İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine DEPREM koduyla bu yardımlara destek olabiliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024