İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
8 bin Türk ve Suriyeli öğrenciye destek
İHH, Kilis’te bulunan okullardaki 8 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtacak. Projenin ilki iki ayrı okulda Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın katılımıyla gerçekleştirilerek 850 öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımında bulunuldu.
Suriye 08.10.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Kilis şehir merkezinde bulunan Türk öğrencilerin eğitim gördüğü İnönü İlköğretim Okulu ve Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Umut İlkokulu’nda 850 adet çanta ile kırtasiye malzemesi dağıtıldı. 

ic.jpeg

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, kırtasiye malzemesi dağıtımında yaptığı açıklamada, Türkiye'de artık okullar açılır açılmaz öğrencilerin kitaplarını sıralarında bulduklarını söyledi. Belediye olarak bir süre önce Türk öğrencilere kırtasiye yardımı yaptıklarını aktaran Kara, bugün ise İHH'nın temin ettiği malzemelerin 850 Türk ve Suriyeli öğrenciye dağıtıldığını, amaçlarının çocukların eğitimine destek vermek olduğunu belirtti. Kara, şunları söyledi:

"Çocuklarımız okusun. Çünkü bizim okumuş, kuvvetli genç nesillere çok ciddi ihtiyacımız var. Bizim çocuklarımız Türkiye'ye hizmet edecek Suriyeli çocuklarımız ise yarın öbür gün Suriye düzeldiği zaman Suriye'ye gidip kendi vatanlarında barışın ve huzurun sağlanması için barışa ve huzura katkıda bulunmak için üretecekler."

ic2.jpg

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan Kilis İHH Yurtiçi Yardım Sorumlusu Aydın Gençoğlu, ”Suriye'de savaşın başladığı ilk günden itibaren hem Suriye içerisinde hem Türkiye'de yasayan Suriyelilere yönelik yardım faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Bugün ise Kilis’te bulunan İnönü İlköğretim Okulu’nda ve Umut İlkokulu’nda 850 adet çanta ile kırtasiye malzemesi dağıtımı gerçekleştirdik” dedi. Gençoğlu, yardımların devam etmesi için hayırseverlerin desteklerini esirgememesi gerektiğini ifade etti.

ic3.jpg

Ayrıca yıl içerisinde Kilis’te bulunan Türk ve Suriyeli öğrencilere toplamda 8 bin adet kırtasiye seti dağıtılacak.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024