İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Abdulmetin Balkanlıoğlu ismi Afrika’da yaşayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı 20 Haziran 2018 yılında vefat eden Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca’nın ismini Afrika’da yaşatacak.
Afrika, Nijer 28.10.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı, Nijer’in başkenti Niamey’e bağlı Libore bölgesinde Abdulmetin Balkanlıoğlu İmam Hatip Okulu'nun inşasına başladı.

Nisan ayında açılması planlanan okul 100 öğrenciye hizmet verecek. Proje 2 sınıf, bir öğretmenler odası, idari ofis,  lavabolar ve oyun alanından oluşuyor.

2.jpg

Çocukların hem dini hem de fen ve sosyal bilimleri öğrenecekleri bu okul, maddi sıkıntılar sebebiyle okullaşmanın ve eğitimin düşük olduğu Nijer için önemli eğitim kurumlarından biri olacak. İnşası tamamlandıktan sonra Nijer Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet yürütecek.

Okuryazar oranı en düşük ülkelerden biri

Nijer bugün dünyanın en yoksul birkaç ülkesinden biri konumundadır. Nüfusun üçte biri açlık sorunu ile karşı karşıyadır.

Dünyanın en yoksul, aynı zamanda en düşük okuryazar oranına sahip ülkelerinden biri konumundaki Nijer’de eğitimsizlik diğer alanlarda olduğu gibi dinî yaşam bakımından da önemli bir sorundur. İnançlarına bağlılığı üst düzeyde olan Nijer Müslümanlarının bugün en büyük ihtiyacı, ülkenin her bakımdan kalkınması için gerekli olan eğitim olanaklarının hızlı bir şekilde işlerlik kazanmasıdır.

balkanlioglu-1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024