İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adapazarı ve Hendek Belediyeleri’nden Afrin’e yardım
Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan Afrin’de İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla yardım dağıttı.
Suriye 29.03.2018

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun Zeytin Dalı Harekatıyla terörden temizlenen Afrin'e Sakarya'dan gönderilen yardımların dağıtılmasını yerinde gözlemleyen belediye başkanları Süleyman Dişli ve İrfan Püsküllü, sivil halkla bir araya geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gezici aşevini ziyaret eden Dişli ve beraberindeki ekip, burada halka yemek dağıttı.

adapazari-ve-hendek-belediyelerinden-afrine-ya.jpg

Dişli, terörden arındırılan Afrin'in Türkiye'den gelen yardımlarla hızla toparlandığını ifade ederek, "İki günden beri Suriye'de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İHH, Kızılay ve AFAD'ın, Afrin'in en ücra köşelerinde yaşayan insanlara ulaştığını ve oradaki insanlara yardımları dağıttığını görüyoruz. Hayırsever halkımızdan Allah razı olsun" dedi.

Hendek Belediye Başkanı Püsküllü de harekatla terörden temizlenen Afrin'e baharın geldiğini gördüklerini ve Türkiye'deki tüm yardım kuruluşlarının seferber olduğunu dile getirdi. Püsküllü, burada görev yapan Türk askerini de ziyaret ettiklerini, askerlerin moralinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

"Tel Rıfat halkı için de seferberiz"

Sakarya İHH Başkanı Sabahattin Aydın ise terör örgütü YPG/PKK'nın iki yıl önce Afrin'den yayılarak işgal ettiği Tel Rıfat halkı için de seferber olduklarını belirterek, "Zeytin Dalı Harekatıyla özgürleştirilen köy, kasaba ve ilçelerde yardım çalışmalarımızı anında ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Terörden kurtarılan insanlara en hızlı şekilde insani yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

mobil-asevi.jpg

10 bin kişilik sıcak yemek dağıtma kapasitesine sahip Mobil Aşevi, Afrin’de günlük yemek çıkartıyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024