İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adıyaman ve Urfa’da uyuşturucu ile mücadele
İHH'nın madde bağımlılığına karşı "Okuluna ve Mahallene Sahip Çık, Uyuşturucuya Hayır" sloganıyla düzenlediği konferanslar serisinin 26’ncısı Adıyaman’da, 27’ncisi ise Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.
07.01.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Mahallene ve Okuluna Sahip Çık! Uyuşturucuya Hayır!” başlığı altında Türkiye’de son 4 yılda hızla yayılan uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorununa dikkat çekmek, sivil toplum ve kamu kurumları işbirliğinin arttırılması ve toplumda duyarlılık bilincinin geliştirilmesini hedefleyen konferans serisi sürüyor.

İHH, Türkiye’nin uyuşturucu bağımlılığı ve suç oranının yüksek olduğu 47 şehrin 31’inde konferanslar düzenleyerek uyuşturucu sorunu ve madde bağımlılığı ile alakalı farkındalık oluşturmak ve bunlarla mücadele için bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor. Ayrıca konferansların gerçekleştirileceği illerde uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla el broşürleri dağıtılıyor.

Konferanslar; illerdeki il sağlık müdürlükleri, akademisyenler, üniversiteler, gazeteciler, belediyeler ve ilgili tüm kurumlarla koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 26’ncısı Adıyaman’da, 26’ncısı ise Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Adıyaman’daki Konferans, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Karaköprü Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi.

urfa.jpeg

Konferansta konuşan Karaköprü Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Kırıkçı, “Urfa, uyuşturucu ile mücadelede maalesef yetersiz ve çaresiz bir durumda. Aileler ve bağımlı çocuklar kaderlerine terkedilmiş vaziyette. Gençliğimiz, büyük bir boşluk içinde ve mutsuz” dedi.

urfa2.jpeg

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay ise konuşmasında “10 yıl önce tütün ve alkol bağımlılığından insanlarımızı korumaya çalışıyorduk. Ama bugün uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığı ile mücadelede zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı. Atalay, şunları söyledi:

“Düne kadar Batı ve Akdeniz illerimizde görülen uyuşturucu bağımlılığı bugün artık tüm yurda yayılmış vaziyette. İçişleri Bakanlığı’nın 2018’de gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonlarında gözaltı, tutuklama ve ele geçirilen malzeme oranı ile ilgili açıklamasında 2017’ye göre artış çok ciddi boyutlarda. Uyuşturucu ile mücadelede 2019 yılında okul, belediye, Diyanet ve STK işbirliği gerçekleştirilmek zorunda. Eğer bu işbirliği acil ve ciddi bir şekilde gerçekleştirilmez ise durumumuz gerçekten çok zor. 10 yıl önce Adıyaman, Trabzon, Konya, Kayseri, Gaziantep ve Şanlıurfa illerimiz, Madde Bağımlığı Tedavi Merkezlerini bilmez iken bugün buralarda Çocuk Bağımlı Tedavi Merkezleri kurmayı planlıyoruz.”

ic1.jpeg

Adıyaman’da gerçekleştirilen konferansta ise İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Nedim Yetiş, madde bağımlılığına bulaşmaması için aile içi iletişimin önemine dikkat çekti. Yetiş, Kuran'ı Kerim'den aile içi iletişim ile ilgili hitap tarzlarına örnekler vererek geçtiğimiz yıllardaki uyuşturucu kullanımı artışından Adıyaman’ın da olumsuz yönde etkilendiğini hatırlattı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022