İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adıyaman'dan Afrin’e 20 TIR yardım
Adıyaman İHH İnsani Yardım Derneği tarafından bölge halkının destekleriyle toplanan 20 TIR’lık insani yardım malzemesi Afrin’e gönderildi.
Suriye 07.05.2018

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun, Adıyaman Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Adıyaman Üniversitesinin desteğiyle topladığı 20 TIR yardım, Adıyaman İHH aracılığıyla Suriye'nin Afrin bölgesine gönderildi.

Uğurlama törenine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, platform üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ic-foto1.jpg

Adıyaman İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mahmut İzci, eski otogarda düzenlenen törende yaptığı konuşmada yıllardır Suriyelileri yalnız bırakmadıklarını söyledi. Platform olarak Suriye ve Afrin’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden İzci, "Adıyaman’dan Suriyeli kardeşlerimize yardım TIR’ları gönderiyoruz. Bu TIR’larımızda un, patates ve bulgur ile kıyafet ve tıbbi malzeme var. Ayrıca 7 TIR da su gönderiyoruz. Kardeşlerimize Ramazan öncesi bu yardımları ulaştıracağız. 20 TIR’lık yardımlarımızla birlikte krizin başladığı günden bu yana Suriye’ye 69 TIR insani yardım malzemesi göndermiş oluyoruz” dedi.

ic-foto2.jpg

Konuşmaların ardından, kampanyaya destek sağlayanlara plaket verildi. TIR’lar dualarla Afrin’e gönderildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022