İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afgan topraklarında kurban
İHH’nın Kurban çalışması fiziki mesafeleri eritti. Hayırsever halkımızın gönülden bağışladığı kurbanlar, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerine ulaştırıldı.
Afganistan 18.11.2010

Vakfımız, siz hayırseverlerimizin destekleriyle savaş ve yoksulluk ülkesi Afganistan’da kurban çalışmasını gerçekleştirdi. 105 büyük baş hayvan kesildi. Kurban etleri Kabil, Celalabat, Kunduz, Badakşan, Mezar-ı Şerif, Lagman ve Takhar bölgelerinde yaşayan yoksul ve yetim ailelerine dağıtıldı. Kurban etlerinin dağıtımından binlerce aile faydalandı.

Liberya’da paylaşmanın bereketi yaşandı

Liberya’da da kurbanlar kesildi. Baskent Monrovia'nin ve Kakata şehirlerinin 23 farklı bölgesinde kesilen kurbanlar 2 bin aileye dağıtıldı.

Batı Afrika’nın 4 milyon nüfuslu ülkesi Liberya nüfusunun yüzde 30’unu müslümanlar oluşturuyor. 1989’tan beri 14 yıl süren iç savaşlar yaşayan ülke nüfusunun yüzde 80’i günlük 1,25 dolarla geçinmeye çalışıyor.

61 ilde kurban dağıtımı

İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul’da özel bir kesimhanede kesilen kurbanları 61 ilde ihtiyaç sahibi ailelere, mültecilere, yetimhane ve öğrenci yurtlarına dağıtmaya başladı. Ekiplerimiz kurban etlerini dağıtmak için il il dolaşıyor.

Diğer ülkelerde de kurbanlar kesilerek etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kurban kesimlerin tamamlanan ülkelerle ilgili bağışçılara kurbanların kesildiğine dair mesajlar gönderildi.

Yetimlere bayramlık elbise

Kurban bayramında Türkiye’de ve yurt dışında yetimlere bayramlık elbiseler hediye edildi. Yetim ailelerine de ayni ve nakdi yardımlar yapıldı. Böylelikle savaşların, doğal afet ve fakirliğin yetim bıraktığı çocukların da bayram sevinci yaşamaları sağlandı.

Kurban bereketiyle, rahmetiyle yaşandı

İHH’nın Kurban çalışması fiziki mesafeleri eritti. Hayırsever halkımızın gönülden bağışladığı kurbanlar, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerine ulaştırıldı.

Kurban vesilesiyle gidilen ülkelerdeki Müslümanların sıkıntıları, maruz kaldıkları insan hakları ihlalleri yerinde görüldü. Ekiplerimiz Türkiye’ye döndüklerinde hazırlamış oldukları raporları vakfımıza sunacaklar. Buna göre bu bölgelerde ilgili kalıcı projeler hayata geçirilecek. Okul, hastane, poliklinik, yetimhane, cami, mescit, su kuyuları, sağlık taramaları, su kanalları, kalıcı konutlar vs. hazırlanan projeler yine hayırsever halkımızın destekleriyle hayata geçirilecek.

Bölgelerden fotoğraf ve bilgiler geldikçe internet sitemizde yayınlanacak. Ekiplerimizin kurban izlenimlerini ve tanık oldukları olayları, insan hikâyelerini sitemizde takip edebilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024