İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrika’da su kuyusu bereketi
Afrika’da yürütülen su kuyusu projesi, bütün hızıyla devam ediyor. Çad, Etiyopya, Gine, Burkina Faso, Darfur ve Somali’de açılan 32 su kuyusu ile, Afrika’da açılan toplam su kuyusu sayısı 1174’e yükseldi. Çalışmaları devam eden 39 su kuyusu ise yakında açılacak.
Afrika, BurkinaFaso, Çad, Etiyopya, Gine, Somali, Sudan 25.01.2010

Dünyanın farklı bölgelerinde ve özellikle Afrika’da coğrafi şartlar, uzun süreli kuraklık, alt yapı eksikliği, sosyal ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle insanlar temiz ve sağlıklı içme suyu bulmakta zorluk çekiyor. Bütün bu sıkıntılara bir de ekonomik sorunlar eklenince temiz içme suyu insanlar için büyük bir problem oluyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın farklı bölgelerde yaşanan su sorununa çözüm olabilmek için hayata geçirdiği su kuyusu projesi bütün hızıyla devam ediyor. İHH ekipleri, Afrika’nın 6 farklı ülkesinde açtıkları 32 su kuyusunu daha yerel halkın hizmetine sundu. Yapılan çalışmalar kapsamında Afrika’da açılan su kuyusu sayısı 1174’e ulaştı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri hayırseverlerin bağışları ile Çad’da 11, Etiyopya’da 2, Gine’de 2, Burkina Faso’da 1, Sudan (Darfur)’da 12 ve Somali’de 4 yeni su kuyusunu hizmete sundu. 

Su kuyularına bağışta bulunan hayırseverlerin istediği isimler verildi: İşte o isimler: 

Sudan, Darfur: Emir Sultan, Hz. Hüseyin, İzmit Gönüllüleri, Selam 4, Selam 5, Selam 6, Hacı Ahmet Kahraman, İHH, Medine, Montreal Yunus Camii, İSAR, İskenderun İnsani Yardım Vakfı su kuyuları.

Somali: Hz. Hatice, Mithat Balçok ve Mehmet Paşa, Türkgeldi ve Öztürk aileleri, Yusuf su kuyuları.

Çad: Esra Ekşi, Sevgi, Ahmet Ertürk, Gaziantep, Kadriye Yıldız, Mehmet Bulut, Mustafa Abdulhalik Göker, Hana Şhifa Lübnan, Mohaddin Badar Lübnan, Ömer Bakıcı ve eşi Emine Bakıcı, Sarıyer İmam Hatip Mezunları su kuyuları.

Etiyopya: Gebze Beylikbağı, Hatice İlhan ve kızları su kuyuları.

Gine: Gönüllü Öğretmenler, Şahin Köyü su kuyuları.

Burkina Faso : Serpil Yaşar Bali su kuyuları.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022