İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrika’ya 13 bin Kur’an-ı Kerim
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Afrika’da başlattığı 100 bin Kur’an-ı Kerim dağıtım projesi tüm hızıyla devam ediyor.
Afrika, Etiyopya 01.02.2012

Vakfımız, yaklaşık olarak 55 milyon Müslüman’ın yaşadığı Etiyopya’da özellikle dini derslerin verildiği medrese ve camilere Kur’an dağıtımı gerçekleştiriyor. 

Öğrenci çokluğu ve Kur’an azlığı nedeniyle, Afrika’nın bazı bölgelerinde hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin eline 24 günde bir Kur’an-ı Kerim ulaştığı biliniyor. Öğrenciler, Kuran'ı Kerim'in yeterli sayıda olmaması nedeniyle hafızlık eğitimi almakta zorlanıyor.

Afrika’nın yoksul ülkelerinden olan Etiyopya’ya giden ekiplerimiz 13 bin Kur’an-ı Kerim dağıtımını tamamladı. Kur’anlar özellikle İHH ekiplerinin ulaştığı Etiyopya’nın fakir bölgelerinde dağıtıldı.

Müslüman Afrika halkı misyoner çalışmalarına karşı medrese eğitimine büyük önem veriyor. Sömürü nedeniyle fakir kalan Etiyopyalılar yazılı Kur’an bulamadıkları için farklı eğitim sistemleri geliştiriyor. Genellikle çeşitli zorlukların bir gelenek olarak şekillendirdiği şifahi eğitim sistemini uygulayan Etiyopyalı eğitimciler, derslerin tamamlanması için Mushaf yokluğundan şikâyet ediyor.

Batılı misyonerlerin en etkin olduğu Afrika’da halkın kendi din ve kültürünü devam ettirmelerine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Etiyopya’nın fakir bölgelerinden Desi’de bulunan medrese ve camilere 13 bin Kur’an dağıtımını gerçekleştirdik. Vakfımız tarafından Etiyopya’da dağıtımı planlanan 100 bin Kur’an-ı Kerim’in dağıtımı farklı bölgelerde devam edecek.

Bağışlayacağınız bir adet Kur’an-ı Kerim 130 TL'dir.  

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024