İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrika’ya 2 yeni Kur’an Eğitim Merkezi daha
İHH İnsani Yardım Vakfı, kalıcı eserler projesi kapsamında Burkina Faso’ya 2 yeni Kur’an Eğitim Merkezi açtı.
BurkinaFaso 18.01.2017

Müslümanlar, yaşadıkları birçok ülkede dini bilgilere rahat bir şekilde ulaşamıyor. Açılan Kur’an Okulları, birer eğitim merkezi olmalarının yanı sıra tebliğ ve irşat merkezi olarak da kullanılıyor. Bölge Müslümanları için sorunlarını çözebilecekleri bir ortam haline geliyor.

Bu nedenle İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki onlarca ülkede kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyor. İHH, Afrika’nın her köşesinde devam eden kalıcı eser çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Burkina Faso’ya Mehmet Özer ve Akabe adını verdiği 2 yeni Kur’an Eğitim Merkezi açtı.

3.jpg

Akabe ve Mehmet Özer Kur’an Eğitim Merkezleri hizmete girdi

250 öğrencinin istifade edebileceği Akabe Kur’an Eğitim Merkezi, başkent Ouagadougou’ya 275 km uzaklıktaki Loroum vilayetinin Solle ilçesinde hizmete girdi. Temmuz 2016’da temeli atılan merkez, 168 metrekareden oluşuyor ve 3 sınıftan meydana geliyor.

300 öğrencinin hizmet alacağı Mehmet Özer Kur’an Eğitim Merkezi ise yine başkent Ouagadougou’ya 180 km uzaklıktaki Yatenga vilayetinin Ouahigouya ilinde faaliyete geçti. Merkez, 220 metrekareden oluşmakta ve içerisinde 6 adet sınıf barındırıyor.

Ayrıca bu merkezlerin içinde 150 kişinin namaz kılabileceği birer cami de bulunuyor.

4.jpg

Kur’an Okulları

Maddi imkânsızlık, bina yetersizliği, misyonerlik faaliyetleri, eğitimsizlik… Tüm bunlar yoksul ülkelerdeki insanların hayatını ve geleceğini olumsuz etkiliyor. Çocukların ülkeleri için faydalı birer vatandaş olabilmeleri için okul yaptırmak ve her türlü olanağı oluşturmak en temel ihtiyaçlardan.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024