İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrika’ya yeni cami
İHH İnsani Yardım Vakfı, Sierra Leone’de Mehmet Ali Zeynep Mustafaoğlu Camii’ni inşa ederek 3 bin Müslümanın istifadesine sundu.
Afrika, SierraLeone 27.11.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanı sıra imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşasını sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, hayırseverlerin destekleriyle Sierra Leone’de bir cami inşa etti.

ekran-resmi-2019-11-27-15.50.03.png

İnşası kısa bir sürede tamamlanan cami, başkent Freetown’a yaklaşık 40 km uzaklıktaki Waterloo ilçesinin Masantigi Köyü’nde inşa edildi. “Mehmet Ali Zeynep Mustafaoğlu” isminin verildiği caminin açılışına Afrika İnsani Yardım Derneği Başkanı Fikret Güler, Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, İHH İnsani Yardım Vakfı Kaynak Oluşturma Koordinatörü Mesut Şen, THY Ülke Satış Müdürü Levent Meydan, inşa edilen caminin bağışçıları, bölgenin ileri gelenleri ve köy halkı katıldı.

whatsapp-image-2019-11-26-at-14.23.07.jpeg

272 metrekarelik alana inşa edilen caminin 1 minaresi, 1 su kuyusu, 2 tuvaleti, 1 solar sistemi, tefrişatı ve ses sistemi bulunuyor. Gerçekleştirilen projeden caminin inşa edildiği köyün yanı sıra civar köylerden yaklaşık 3 bin kişi istifade edecek. Ayrıca Müslüman nüfusun azınlıkta olduğu ülkede inşa edilen bu cami, bir ibadethane olmasının yanında bir araya gelebildikleri bir merkez görevi de görecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024