İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrin halkına sıcak yemek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden temizlenen Afrin ilçe merkezi ve Cinderes beldelerinde her gün 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıyor.
Suriye 25.01.2019

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 2018 yılının Ocak ayında başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden temizlenen Afrin ilçe merkezi ve Cinderes beldelerinde yaşayan sivillere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordine Merkezi’nde bulunan aşevinde günlük olarak pişirilen 10 bin kişilik sıcak yemek, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçirildikten sonra Afrin ilçe merkezi ve Cinderes beldelerindeki dağıtım yerlerine ulaştırılıyor.

ic1.jpg

Afrin ve Cinderes’te bulunan yetim, dul ve ihtiyaç sahibi sivillere sıcak yemek ulaştırdıklarını ifade eden İHH Suriye Çalışmaları Afrin Ofisi Sorumlusu Cengizhan Özdemir, yapılan dağıtımlardan 10 bin sivilin istifade ettiğini söyledi.

ic2.jpg

1 milyon kişiye ulaşıldı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’in terörden temizlendiği 18 Mart 2018 tarihinden bu yana ilçe merkezi ile belde ve köylerinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 1 milyon kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

ic3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024