İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ahi Evren lisesinin 81 yetim kardeşi var
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İHH ile 51 ülkede bakımını üstlendikleri 81 yetimle akranlarına örnek olmaya devam ediyor.
Endonezya 11.01.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 4 yıldır sürdürdüğü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var (HSBYKV) – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi çeşitli okullardan büyük destek görüyor. İHH Genel Merkezi Yetim Komisyonu ise projeyle ilgili okullarda ve çeşitli platformlarda sunumlarını sürdürürken diğer yandan sponsor olunan yetim sayısı gün geçtikçe artıyor.

İHH’nın HSBYKV projesi kapsamında 51 ülkede 81 yetime destek olan Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, projenin uygulanmaya başladığı ilk günlerden itibaren yetim kardeşlerine sahip çıkıyor.

ahi-evren-ihl-4.jpg

“Halep’e 30 bin TL gönderdik”

Projenin okul sorumlusu öğretmen Bilal Yıldızlı Halep’teki katliama sessiz kalmadıklarını belirterek toplamda 30 bin TL yardımda bulunduklarını belirtti. Yıldızlı, şunları söyledi:

“Öğrenciler projeye çok fazla önem veriyorlar. Sadece yetim kardeş desteklemek değil mağdur ve mazlum coğrafyalardaki durumları okulumuzda gündem yaparak onlara destek olmaya çalışıyoruz. Son yaşanan Halep’teki katliama sessiz kalmayarak okul olarak yaklaşık 30 bin TL yardımda bulunduk. Ayrıca okul olarak toparlanan yardım malzemelerini Bağcılar’dan hareket eden yardım TIR’larına ekleyerek bölgedeki kardeşlerimize gönderdik.”

ahi-evren-ihl-12.jpg

“Açe’den sürpriz var”

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi sunumu kapsamında okulda bulunan İHH görevlisinin okul öğrencilerine ayrıca da bir sürprizi oldu. 12-B sınıfının 3 yıldır Endonezya - Açe’de hayata hazırladığı İrda ile bölgede yardım için bulunan İHH gönüllüleri sayesinde görüntülü konuşma gerçekleştiren Ahi Evren öğrencileri, birbirlerine bolca dua ederek, başarılar dilediler.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022