İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ahıskalılara kurban yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin kurban bağışlarını “İyilikte Payınız Olsun” sloganıyla Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türkleri’ne ulaştırdı.
Ahıska, Azerbaycan, Çeçenistan 16.08.2019

Kurban bayramı vesilesiyle Türkiye, dünyanın bir çok noktasında mülteci konumunda olan mazlumların üzerinden yardım elini çekmedi. Hayırseverlerin yardım kuruluşları aracılığıyla ulaştırdığı kurbanlıklar İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Azerbaycan’da da sahiplerine ulaştırıldı. Hayırseverlerin destekleriyle Azerbaycan'daki Ahıska Türklerine ulaşan İHH, kesilen kurbanları paketler halinde köylerdeki 550 aileye dağıttı.

“İHH desteğini eksik etmiyor”

Ahıskalıların 1958’deki sürgünleriyle Azerbaycan'a ilk gelen ailelerden olan Ali Mertaliyev, “Sürgünde çok zor zamanlar geçirdik. Burada yapabileceğimiz tek iş olan tarıma yöneldik. Türkiye’nin büyük destekleri oldu. Çocuklarımız Türkiye’de okudu. Doktor oldular, öğretmen oldular geldiler” dedi. Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Mertaliyev, “Türkiye başımızın tacıdır. İHH da burada desteğini eksik etmiyor. Sadece Kurban'da değil, Ramazan'da da kumanya dağıtıyor, camilerimizi onarıyor. Allah hepsinden razı olsun" şeklinde konuştu.

_mg_4622.jpg

Çeçenler unutulmadı

İHH, Rus-Çeçen savaşı dolayısıyla yıllardır Azerbaycan’da mülteci konumunda olan Çeçen aileleri de unutmadı. İHH, 70 hisse kurbanı 450 mağdur Çeçen aileye ulaştırdı.

İHH, çeyrek asırdır bölgede

İHH İnsani Yardım Vakfı, Azerbaycan’da çeyrek asırdır faaliyetlerini sürdürüyor. İHH, bölgede Ramazan, Kurban ve Yetim Dayanışma Günleri gibi faaliyetler gerçekleştiriyor. İHH ayrıca Ahıskalıların imece usulü yaptığı camilerin de tadilatlarını gerçekleştiriyor.

_mg_4685.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024