İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya da “Kudüs ve etekleri” konulu konferans
KONFERANS Amasya İHH Temsilciliği organizasyonuyla İHH Genel Başkanı Bülent YILDIRIM tarafından Belediye Kültür Merkezi Şehzade Salonunda 18 Aralık 2015 Cuma akşamı “Kudüs ve Etekleri” konulu bir konferans verildi.
Filistin-Gazze, Türkiye 26.12.2015
Amasya İHH Temsilciliği organizasyonuyla İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından “Kudüs ve Etekleri” konulu bir konferans verildi.
 
 
Konferans, İmam Hatip İsmail Ateş’in tilaveti ve Amasya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Benli’nin selamlama konuşmasının ardından başladı.
 
 
Müslüman coğrafyalarda savaşların sebebi yeraltı kaynakları
 
Dünya Müslümanlarının sorunlarına dikka çeken Yıldırım ““Rusya-Ukrayna savaşı sadece şovdan ibaret. Müslüman coğrafyalardaki savaşların sebebi yeraltı kaynakları ve güç gösterisidir. Emperyalistler menfaatleri için İslamcı, laik, ulusalcı gibi hiçbir ayrım gözetmeksizin çoluk çocuk demeden herkesi öldürüyorlar. Bu bölgelerde fitne, fesat çıkarmak için her türlü oyunu oynuyorlar” diye konuştu. 
 
Kudüs kimin elinde ise dünyayı o yönetir
 
Dünyanın kurtuluşunun Kudüs’ün kurtuluşundan geçtiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: “Kudüs bütün semavi dinlerin kutsalıdır. Peygamberlerden izler taşır. Dünyada ilk kurulan mescid  Beytullah, ikincisi Mescidi Aksadır. İkisi de tarihte yıkılmış aynı yerlerine yeniden yapılmıştır. Mescidi Aksa tevhidin merkezidir. Niye Kudüs ve etekleri diyoruz? Çünkü Suriye’nin, Mısır’ın kurtuluşu Kudüs’ten geçer. Kudüs kimin elinde ise dünyayı o yönetir. Kudüs merkez ise, Suriye, Mısır, Lübnan, Irak vd. etekleridir. Bizler arkadaşlarımızla Kudüs özgürleşinceye kadar bu yoldan dönmemek üzere sözleştik. İçimizden kimileri sözlerini yerine getirdi, kimi de yerine getirmeyi beklemektedir. Allah’ın izniyle Mescidi Aksa’ da özgürce namaz kılacağız. Bu yolda bayan kardeşlerimize daha çok iş düşüyor. Bu yolun yiğitlerini yetiştirmeye gayret göstermelisiniz. Yükümüz çok, sorumluluğumuz ağır." dedi.
 
 
Mülteci kardeşlerimize vatandaşlık hakkı verilmeli
 
Amasyalı kardeşlerimizin mülteci kardeşlerine sahip çıktığını belirten Yıldırım, “Ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Burada Belediye Başkan Vekilimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz var. Bu kardeşlerimizin evlerine daha sık ziyaret yapalım. Onlarla kardeşliğimizi pekiştirelim. Mülteci kardeşlerimizin çocuklarının kendi çocuklarımız gibi eğitim almalarını sağlayalım. Vatandaşlarımızdan bazıları bu insanların düşkünlüklerini fırsat bilip yüksek fiyata evlerini kiraya veriyor, bazıları köle gibi düşük fiyata çalıştırıyor. Bu bir fırsatçılıktır.  Allah’tan korkmak lazım. İnşallah bu kardeşlerimizin sigortalı olarak çalışmalarının önü açılacak. Bu kardeşlerimize vatandaşlık hakkı verilseydi toplumla kaynaşmaları daha rahat olurdu. Bu konuda yetkililere sesleniyorum” şeklinde konuştu.
 
İsraille en güzel ilişki sıfır ilişki
 
Türkiye – İsrail ilişkilerine de değinen Yıldırım, “Bizim çocuk ve kadın katillerine ihtiyacımız yok. İsrail’le en güzel ilişki sıfır ilişkidir. Şu sıralar gündemde olan İsrail’le normalleşme haberleri konusunda Tayyip Beyin hassasiyeti olduğuna, Müslümanların aleyhine olacak işler yapmayacaklarına inanıyorum” dedi.
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023