İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya’dan Suriye’ye kış yardımı
Amasya İHH İnsani Yardım Derneği, Sıcacık Bir İyilik kampanyası kapsamında hazırladığı 6 TIR kış yardımını Suriye’ye gönderdi.
Suriye 11.02.2019

Amasya İHH İnsani Yardım Derneği’nin organizasyonuna Merzifon, Suluova, Havza, Erbaa İHH’nın yanı sıra Özgür-Der Amasya Temsilciliği destek verdi. 160 ton undan oluşan 6 TIR insani yardım malzemesi Suriye’ye gönderilmek üzere Amasya’dan yola çıktı. Yardım TIR’ları Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye içerisinde bulunan ekmek fırınlarına ulaştırılacak.

serdarbenli.jpg

Amasya İHH Başkanı Serdar Benli, Amasya-Samsun kara yolunda toplanan gönüllüler adına yaptığı açıklamada, Suriyelilere destek için başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerden 160 ton un, kışlık giyecek, battaniye, yiyecek ve yatak gibi yardım malzemeleri temin ettiklerini söyledi.

Amasya'dan Suriye'ye 90'ıncı yardım TIR’ını göndereceklerini belirten Benli, "Bu TIR’ları Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfının lojistik merkezi aracılığıyla Suriye'nin iç hattında bulunan ekmek fırınlarımıza ulaştıracağız. Göndereceğimiz bu unlarla, Suriyeli kardeşlerimizin ekmek ihtiyaçları bir nebze olsun karşılanacak" dedi. Güçleri yettikçe Suriyeli ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olacaklarını ifade eden Benli, şunları kaydetti:

"Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bunu görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek, değil bir Müslümanın, sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış değildir. Peygamberimiz şöyle buyuruyor, 'Müslüman, Müslümanın kardeşidir, onu terk ve ihmal etmez.' Bizler de bu nebevi öğütten aldığımız sorumluluk bilinciyle 8 yıldır eylemlerimizle, yardımlarımızla mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da Suriyeli kardeşlerimizi gücümüz yettikçe desteklemeye devam edeceğiz."

ic1.jpg

Konuşmanın ardından, yardım malzemelerini taşıyan 6 TIR yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022