İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakanlı ve Bagladeşli yetimler yararına iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Birimi Arakanlı ve Bangladeşli yetimler yararına bir iftar programı düzenledi.
Arakan, Bangladeş, Türkiye 07.07.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları, Budist zulmünün devam ettiği Müslüman Arakan’daki ve Banladeş’te bulunan yetimlere destek olmak için iftar programı düzenledi.

Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar programı Kuranı kerim tilaveti ile başladı. İftarın ardından, Arakan kamplarının durumunu anlatan video gösterimi yapıldı. Görüntülerde Arakan’da Müslümanlarının Myanmar’da maruz kaldıkları insanlık dışı muameleyi ve oradan kaçıp geldikleri kamplardaki durumu anlatıldı.

Programda konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, tam 20 yıldır Arakanla ilgilendiklerini belirterek, “Arakana ilk giden teşkilatız. 20 yıldır Arakan’ın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Erkeklerin dahi ağlamaktan başka çaresi olmayan bir toprak parçası. Kızlarını ve evlatlarını alıp her türlü kötülüğü yaptıktan sonra toplu toplu öldürüp mezarlara gömüyorlar. Yapılan işkencenin haddi ve hesabı yok” dedi.

İslam dünyasında vicdanlar katılaşmış

İslam dünyasına seslenen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Arakanlılar İslam dünyasına gözlerini çevirdi; lakin gök demir, yer bakır. Vicdanlar katılaşmış. İslam dünyasının liderleri ne yazık ki bu konularda çok hassas değiller. Hassas olanlar da yalnız kalmış durumda. Ama bu yeryüzünde hep birlikte yaşıyoruz. Bizler şahit ümmetiz ve yarın bunu hesabını da Allah'a bizler vereceğiz.”

Arakanlıların sadece Müslüman oldukları için öldürüldüklerini ve bu yüzden diğer zulüm bölgelerinden çok farklı olduğu kaydeden Yıldırım, “Allah yeryüzünde Müslümanlara bir imtihan verdi. Bizlere de varlık imtihanını verdi. Huzur imtihanını verdi. Bereket imtihanını verdi. Eğer infak ederseniz imtihanınız bu yolda devam eder. Yetimlerin başını okşayın. Gidin sınır bölgelerine. Yetimlerin halini görün...” diye konuştu.

6 kişi Hatay ve Kilis’e gidecek

Programın sonunda gönüllüler için Bülent Yıldırım’ın elinden bir çekiliş yapıldı. Yapılan çekilişle İftara katılan gönüllülerden 6 kişi İHH’nın Hatay ve Kilis’teki Suriye çalışmalarını yerinde görme fırsatı yakaladı. Ayrıca, Beykoz Sosyal Tesisilerinin girişinde açılan İHH stantlarında Genç İHH’nın el emekleriyle hazırladıkları eşyaların satışı gerçekleştirildi.

İftardan ve stantlardan elde edilen miktar Arakanlı ve Bangladeşli yetimlere gönderilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022