İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arama Kurtarma ekibi Musul’da
İHH Su Altı Arama Kurtarma ekibi, Musul’da bir feribotun batması sonucu kaybolanları arama çalışmalarına katılmak üzere Musul’a gitti. Ekibin, Dicle Nehri’ndeki arama kurtarma faaliyetleri sürüyor.
Irak 26.03.2019

Irak'ın Musul kentinde 287 kişinin bulunduğu tahmin edilen bir feribotun batması sonucu yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetti. 60 kişi kendi çabasıyla kurtulmayı başarırken kaybolan 100’den fazla kişi için de bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı Su Altı Arama Kurtarma ekibi de bölgeden gelen davet üzerine Musul’a gitti. Dün sabah saatlerinde İstanbul, Ankara ve Antalya’dan yola çıkan ekip, Habur Sınır Kapısı’ndan geçerek akşam üzeri Musul’a vardı.

 “Suyun debisi çok yüksek”

İHH Su Altı Arama Kurtarma Sorumlusu Ali Uygur, Irak ve uluslararası medyaya yaptığı açıklamada, bölgeye varır varmaz Musul’daki resmi makamlarla temasa geçtiklerini söyledi. Bölgedeki yetkililerle koordineli olarak çalıştıklarını ifade eden Ali Uygur, şunları söyledi:

arama-kurtarma-ekibi-musulda5.jpg

“Şu anda buraya keşif ve olay yerini görmek için geldik. Keşif dalışını gerçekleştirdiğimizde görüşün sıfır olduğunu gördük. Ne yazık ki suda hiç görüş yok. Suyun debisi çok yüksek. Suyun tabanında demir, cam ve sac gibi tehlikeli maddeler var. Bu da tüplü dalışı neredeyse imkansız hale getiriyor. Ama buradaki resmi görevlilerle ve devletin ilgili kurumlarıyla elimizden geleni yapıyoruz. Devletin ilgili kurumları elinden gelen her türlü yardımı bize sağlıyorlar. Akşam tekrar değerlendirme toplantısı yapacağız. İzlenimlerimize göre burada her türlü ekibe ihtiyaç var. Arama kurtarma çalışmalarımızda en kısa zamanda sonuç almayı ümit etmekteyiz.”

arama-kurtarma-ekibi-musulda10.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023