İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ardahan'da ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’
Ardahan’da İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in desteğiyle hayata geçirilen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi bilgilendirme konferansı gerçekleştirildi.
04.03.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi Anadolu’nun dört bir yanından büyük destek görüyor. İHH Genel Merkezi Yetim Komisyonu ise projeyle ilgili okullarda ve çeşitli platformlarda sunumlarını sürdürürken diğer yandan sponsor olunan yetim sayısı gün geçtikçe artıyor.

Programa, İHH Vakfı İstanbul Yetim Koordinatörü Reşat Başer, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkesoğlu, İl Müftüsü Şaban Kondi, il yönetiminden birçok isim ve öğrenciler katıldı.

ardahan-mem-toplantisi-5-kopya.jpg

Gönüllülük esası

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkesoğlu, yaptığı konuşmada, projenin okullarda uygulanması için gönüllülük esasıyla bilgilendirmelerin yapılacağını ve özellikle öğrencilerin iyiliksever, yardımlaşan ve paylaşan bir nesil olarak yetişmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

ardahan-mem-toplantisi-9-kopya.jpg

“Sorunlar, paylaşılarak aşılacak”

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber de konuşmasında genç neslin karşılaştığı sorunları, paylaşarak ve yardımlaşarak çözebileceğini aktardı. Biber, eğitim camialarının benzer projelerle gençlere paylaşma ve yardımlaşma duygularının kazanmasına katkı sağlamasının önemine vurgu yaptı.

Ardahanlı yetimlere destek

İHH Yetim Sorumlusu Reşat Başer ise projedeki hedeflerinin Ardahan’da bulunan bütün okullara yaymak olduğunu açıkladı. Yetim kardeşlerine destek olan öğrencilerin, kendi akademik başarılarına katkı sağlaması olmak üzere güzel geri dönüşümleri olduğunu paylaşan Başer, Ardahanlı yetimleri tespit ederek onlara da bu çalışmalar içerisinde destek olabileceklerini söyledi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022