İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arnavutluk ve Kosova’daki yetimlerimizle buluşma
“Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Arnavutluk ve Kosova’ya giden İHH heyeti, iki ülkede yaklaşık 2 bin 500 yetimle buluştu.
Arnavutluk, Kosova, Türkiye 23.05.2014

Arnavutluk ve Kosova’daki yetimlerimizle fidan dikimi, piknik ve salon programlarında buluşan ekibimiz çocuklarla eğlenceli günler geçirdi. Kesilen adak kurbanları da yetimlerimize ulaştırıldı.

Heyet ilk olarak Tiran ve ilçe belediye başkanlarının da eşlik ettiği Arnavutluk’ta yapılan fidan dikimi etkinliğine katıldı. Heyet daha sonra vakfımızın yetim sponsorluk çalışması kapsamında düzenli olarak desteklediği yetimler içerisinden sağlık desteğinde bulunduğu üç yetimi evinde ziyaret etti.



Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde organize edilen salon programına katılan İHH heyeti, yaklaşık 2 bin yetimimizle güzel bir gün geçirdi. Programa Arnavutluk devlet ve belediye yetkililerinin yanı sıra Samsun Milletvekili Cemal Yılmazdemir, Arnavutluk'un Türkiye büyük elçisi, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Kültür müdürü Kenan Gültürk’ün yanı sıra Arnavutluk’ta görev yapan Türk bürokratlar katıldı.



Programın ardından yapılan piknikte yetimlerimizle halk oyunları, boyama etkinliği, futbol maçları gibi oyunlar oynandı. Beraberce yenen yemeğin ardından yapılan dua ile bu imkânı sunan bizi ve kalplerimizi birleştiren Allah’a (c.c) Hamd edildi.

Program sonrasında kesilen kurban etleri kardeşlerimize ulaştırıldı.



Sultan Murat Han’ın kabrine ziyaret

Arnavutluk’un ardından geçilen Kosova’da ilk iş olarak yine kardeşlerimize ulaştırılacak kurbanlar kesildi.

Geliri ile Kosova’daki yetimlerimizin desteklendiği “Yetim Kalesi” isimli otelde yapılan konaklamanın ardından sabahın erken saatlerinde fidan dikim etkinliğine geçildi. Prizren merkezde sponsorluk çalışması ile desteklenen 150 yetim ailesine kurban etleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Kar yağışı altında başkent Priştina’ya devam eden yolculuk Kosova Fatihi, Sultan Murad Han’ın kabri başında Allah-u Teala’ya yapılan dua ile son buldu.

Bir yetime sponsor olmak için lütfen tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022