İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arnavutluk’ta ‘yetim dayanışması’
Türkiye’nin değişik şehirlerinden Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde Arnavutluk’a giden İHH gönüllüleri, yetim çocuklarla bir araya gelerek onlarla oyunlar oynadı, yardım ve hediye dağıttı.
Arnavutluk 14.04.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli organizasyonlar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Arnavutluk’un başkenti Tiran’da İHH İnsani Yardım Vakfı ile İyilik Vakfı tarafından “Yetim Gülerse Dünya Güler” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Arnavutluk’taki Türk misyonlarından ve Arnavutluk resmi makamlarından çok sayıda temsilci katıldı. Aileleriyle birlikte gelen yetim çocuklar için tiyatro ve müzik etkinlikleri gerçekleştirildi. Programın sonunda ise İHH gönüllüleri kendi imkânlarıyla hazırladıkları ve satın aldıkları eşyaları yetim çocuklara dağıttı. İHH gönüllüleri; Tiran, Elbasan, Pogrades, Devoll, Berat, Korçe gibi şehirlerindeki yetimleri evlerinde ziyaret etti.

“Türkiye’ye teşekkür ediyoruz”

Muhtaç insanlara yardım ettiklerini söyleyen Miresia (İyilik) Vakfı Müdürü Korab Kaja, “Özellikle Arnavutluk’un farklı ve unutulmuş bölgelerine ulaşmaya gayret ediyoruz. Dünyanın farklı ülkelerindeki kuruluşlarla partnerlik yapıyoruz. Kutsal saydığımız bu misyonumuzda en büyük destekçilerimiz Türkiye’deki hayırsever insanlar ve kuruluşlardır. Dinimiz, muhtaç insanların yanında olmamızı emrediyor. İHH da bunu başarıyor. Eminim ki Türkiye, geçirmekte olduğu zor süreçleri, mazlum insanların dualarıyla atlatmaktadır. Biz buna böyle inanmaktayız. Başta İHH’ya, Türkiye Büyükelçiliği’ne, TİKA’ya ve Yunus Emre Enstitüsü’ne Arnavutluk halkına yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“15 gönüllüyle geldik”

İHH yetkilisi Ömer Çağlar, “Türkiye’nin değişik şehirlerinden İHH gönüllüsü 15 kişiyle birlikte Arnavutluk’a geldik. Bazı yetim ailelerine yardımları gönüllülerimizle bizzat ulaştırdık. Yine gönüllü arkadaşlarımızla yetim çocukları bir spor merkezinde bir araya getirdik ve birlikte saatlerce oyun oynadılar. Arnavutluk’ta İHH aracılığıyla bin 231 yetim çocuğa bakılıyor. Yetim ailelerinin geçimlerini sağlayabilmeleri için kalkındırma projeleri gerçekleştirdik. Ailelere; dikiş makinesi, arı kovanı, koyun-keçi, tavuk… gibi ticari amaçlı yardımlarda bulunduk” şeklinde konuştu.

2.jpg

170 bin yetime destek

İHH İnsani Yardım Vakfı, Arnavutluk’ta 3 bin 315 yetime düzenli destek sağlıyor. İHH’nın sürdürdüğü Yetim Sponsorluk Sistemi ile 56 ülkede yaklaşık 90 bin yetime düzenli destek veriyor. “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında bu yıl 36 ülkede hayata geçirilen 651 projeden ise yaklaşık 170 bin yetim yararlanmaya devam ediyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024