İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Aşevi ve sağlık tırlarımız Babüsselam Sınır Kapısı'nda
Babüsselam'da Aşevi ve Sağlık tırlarımız Suriyeli mültecilere hizmet veriyor.
Suriye, Türkiye 09.09.2012

Kilis sınırında ve Suriye’nin Babüselam Sınır Kapısı’nda 50 kişilik İHH ekibi Suriyeli mültecilere çeşitli alanlarda yardım ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri; Suriye içinde mültecilere yönelik yaptığı çalışmaları çeşitlendirerek sürdürüyor.

KİLİS VE BABÜSSELAM’DA 50 KİŞİLİK İHH EKİBİ GÖREV BAŞINDA

Kilis'te ve Halep’in Azez ilçesindeki Babüsselam Sınır Kapısı’ndaki mültecilere yardım çalışmalarında 50 kişilik İHH ekibi görev yapıyor.

İHH, ölümden, katliamdan kaçan Suriyeli mazlumlara, mağdurlara ve yaralılara hayati değerde yardımlar sağlıyor.

İHH MOBİL AŞEVİ TIRINDA GÜNDE 2 ÖĞÜN SICAK YEMEK

İHH Mobil Aşevi Tırı; Suriye tarafındaki Babüsselam Sınır Kapısı’nda kalan 6000 Suriyeli mülteciye günde 2 öğün sıcak yemek çıkarıyor.

BABBÜSSELAM SINIR KAPISINDAKİ MÜLTECİLERE 14 MOBİL BANYO, 14 MOBİL TUVALET

İHH tarafından; sınırın Suriye tarafındaki Babüsselam’da; gümrük hangarlarında, ağaç altlarında ve boş alanlarda oldukça zor şartlarda yaşayan Suriyelilere yönelik 14 mobil tuvalet, 14 mobil banyo açıldı.

İHH MOBİL SAĞLIK TIRINDA MÜLTECİLER MUAYENE EDİLİYOR VE ÜCRETSİZ İLAÇ VERİLİYOR

İHH, Hatay-Reyhanlı'daki Mobil Sağlık Tırı’ndan sonra Babüsselam’da da İHH Mobil Sağlık Tırı ile hizmet vermeye başladı. Böylelikle Suriyelilerin hizmetinde 2 mobil sağlık tırı ve 1 mobil aşevi tırı olmak üzere 3 tır ile hizmet veriyor.

Babüsselam Sınır Kapısı’ndaki İHH Mobil Sağlık Tırı’nda mültecilere sağlık taramaları yapılarak tedavileri sağlanıyor ve ilaçları ücretsiz olarak veriliyor. Sağlık tırında Kulak Burun Boğaz (KBB), Genel Cerrahi ve Kadın Doğum gibi 3 ayrı branşta teşhis ve tedavinin yanı sıra kanser ve bulaşıcı hastalık taramaları yapılabiliyor. Tansiyon ve şeker takibi, çocuklarda büyüme-gelişme takipleri gibi sağlık kontrolleri yapan İHH mobil sağlık ekibi mültecilere moral ve motivasyon desteği de sağlıyor. Ayrıca hastalara tedavileri ve ilaçları ücretsiz sağlanıyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024