İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Asya Konvoyu Gazze’ye girdi
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den 2 Aralık 2010 günü yola çıkan ‘Asya’dan Filistin’e Dayanışma Konvoyu’ Gazze'ye ulaştı. Pazar günü gece geç saatlerde Gazze’ye giren aktivistler Perşembe gününe ka
Filistin, Hindistan, Ortadoğu 03.01.2011

18 Asya ülkesinden 120 aktivistin bulunduğu 'Asya'dan Filistin'e Dayanışma Konvoyu', Mısır'ın Refah sınırından Gazze'ye giriş yaptı.

Asya ülkelerinde Filistin davasına duyarlı onurlu insanların oluşturduğu kafileye birçok ülkeden aktivist katılmıştı. Aktivistler arasında üniversite hocaları, gazeteci, avukat, üniversite öğrencileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle değişik din ve ırklara mensup kişiler de yer alıyor. Konvoy’da bulunan çoğu İranlı 60 kişi ise Mısır Devleti’nin izin vermemesi üzerine Gazze’ye giremediler.

Bir basın toplantısı düzenleyen konvoy lideri Feyruz Masbrola " Geçtiğimiz her ülkede insanların, Filistin halkına olan sevgisini gördük" dedi. Konvoy ilk durakları olan İran’ın ardından, yolculuklarının 15. gününde Ağrı-Doğu Beyazıt’tan giriş yaparak Türkiye’ye gelmişti. Türkiye’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı konvoy 3 gün burada kaldıktan sonra Suriye’ye geçmişti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024