İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Avrupa’da uyuşturucu ile mücadele
İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay, T.C. Viyana Başkonsolosluğu ve çeşitli STK’lar tarafından himaye edilen “Uyuşturucu ve Bağımlılıklarla Mücadelede Sivil Toplumun Rolü” başlıklı seminerde bir sunum gerçekleştirdi.
Avrupa, Balkanlar 22.10.2019

T.C. Viyana Başkonsolosluğu tarafından himaye edilen ve çeşitli STK’lar ile birlikte düzenlenen seminerde, uyuşturucunun zararları ve mücadele yolları gençlere anlatıldı. “Uyuşturucu ve Bağımlılıklarla Mücadelede Sivil Toplumun Rolü” başlıklı seminere; T.C. Viyana Başkonsolosu Asip Kaya ve İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay katıldı.

“STK’lara büyük görev düşüyor”

Başkonsolos Asip Kaya yaptığı açıklama, uyuşturucuya karşı her zaman mücadele edeceklerini belirtti. Bu konuda ailelere, öğretmenlere, derneklere ve STK’lara çok büyük görev düştüğünü söyledi.

ic.jpeg

“Aileler çaresiz”

Osman Atalay konu ile alakalı araştırmalarını bir sunum ile davetlilere aktardı. En önemli sorumluluğun ailelerde olduğunu belirten Atalay, özellikle boşanan çiftlerin çocukların gelişiminde daha dikkatlı olmalarının altını çizdi ve “Çiftler boşansa da çocuklarını boşamasınlar” dedi. Atalay, madde bağımlılığının yanı sıra kumar, tütün, alkol ve teknoloji (telefon) bağımlılıklarına da deyindi. Atalay, şunları söyledi:

“Avrupa’daki Türk ailelerinin, çocuklarının geleceğini tehdit etmeye başlayan uyuşturucu ve kumar bağımlılığı ile tek başına mücadele etmesi mümkün görülmüyor. Aileler çaresiz… Sorun içten içe büyürken uyuşturucu bağımlılığı sorunu örtülü ve sürekli gizli tutulmaya çalışılıyor. Aileler, kaderlerine terk edilmiş gözlerinin önünde, ellerinin altından kayıp giden çocuklarına bir umut arıyor… Seçim zamanları Avrupa’ya sık sık gelen politikacılardan bu soruna samimi, gerçekçi bir yaklaşım beklemeleri en doğal hakları. Dünya’da, Avrupa’da çok ciddi bir sağlık problemi haline gelen uyuşturucu sorunu Avrupa’da gençlerimizi ciddi şekilde hedef almış durumda… Bu problemimizin resmi kurumlarımızca ciddi bir şekilde ele alınması gerekiyor.”

Atalay, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin (EMCDDA), 28 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke ile Türkiye ve Norveç’i kapsayan ‘2019 Avrupa Uyuşturucu Raporu’ Türk göçmenler için gerçekten ciddiye alınmaya değer. Avrupa’da en çok esrar ve kokain tipi uyuşturucunun kullanıldığı tespit edildi. Raporda, Avrupa’da 15-34 yaşlarındaki 17,5 milyon kişinin esrar, 2,6 milyon kişinin de kokain kullandığı, 2017’de AB ülkelerinde yaşayan 15 yaş üzerindekilerin nerdeyse yüzde 1’inin her gün esrar kullanmaya yöneldiği belirtildi.”

son.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023