İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Azerbaycan’da minare açılışı
İHH İnsani Yardım Vakfınca, Azerbaycan’ın Zakalata bölgesine bağlı Fındıklı Köyündeki Cuma Mesciti’ne minare yaptırıldı.İHH İnsani Yardım Vakfınca, Azerbaycan’ın Zakalata bölgesine bağlı Fındıklı Köyündeki Cuma Mesciti’ne minare yaptırıldı.
Azerbaycan 15.10.2015

Yapımına Ağustos ayında başlanan minarenin açılışı Kurban çalışması için bölgeye giden ekiplerin katılımıyla gerçekleştirildi.

2012 yılının mayıs ayında Zakatala’da yaşanan depremin ardından bölgede kuru gıda dağıtımı yapan İHH ekiplerince bölgede Azeri, Ahıskalı, Lezgi, Avar, Tat ve s. gibi irili ufaklı 50den fazla azınlık yaşadığı tespit edildi.

Yine bir Ramazan ayında bölgede yardım çalışması yapan İHH ekiplerine, çoğunluğunu Ahıskalıların oluşturduğu Fındıklı Köyünde Cuma Mesciti imamı Abdu Amca “Mümkünse camimiz için bir minare yaptırın, ezanımızı daha uzaklara duyuralım. Gelen geçen yolcularda burada bir camı olduğunu görsün, bilsin, ibadetlerini rahatlıkla eda edebilsinler” talebi oldu. Bunun üzerine harekete geçen İHH, 2014 yılı Ağustos ayında minare inşaatına başlandı.



Kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanan minarenin açılışı İHH Kurban 2015 çalışması kapsamında bölgeye giden ekibimiz tarafından gerçekleştirildi.

Abdu Amca yapılan çalışmalar için tüm bölge adına İHH’ya ve Türkiye’ye selam ve dualarını iletti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024