İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bahçelievler’de Doğu Türkistan sergisi
Bahçelievler İHH Temsilciliği, Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünü hem gözler önüne sermek hem de bilinçlendirme yapmak amacıyla Şirinevler’de resim sergisi açtı.
DoğuTürkistan 26.02.2019

Doğu Türkistan yaklaşık iki yüz yıldır işgal altında. 1949’da Çin tarafından ilhak edilen bölgede zulüm ve hak ihlalleri devam ediyor. Doğu Türkistanlılar hala asıl vatandaş olarak kabul edilmiyor. Bölgede yaşayan Müslüman azınlıkların ibadet etmesi, başörtü takması ve sakal bırakması yasak. Yerlerinden edilenlerin toprakları işgal ediliyor.

ic.jpg

İHH, 20 yıldır mazlum Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için çalışmalar yürütüyor. İHH, Doğu Türkistanlıların yaşadıkları zulmü duyurma ve insan ihlallerine karşı bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Ayrıca onların yaşadıkları zorlukları hafifletmek için yardım ulaştırmaya çalışıyor. Bu kapsamda Bahçelievler İHH Temsilciliği, Şirinevler üst geçit metro çıkışında 20 gün boyunca Doğu Türkistan konulu resim sergisi organize etti. Sergiyle birlikte bölgede yaşanan zulmü gözler önüne serildi ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlandı.

ic2.jpg

Yardım için

Hayırseverler, DOĞU TÜRKİSTAN yazıp 3072’ye SMS göndererek yapacağı 5 TL yardım ile zulüm altında yaşayan Doğu Türkistanlı’ların elinden tutabilir ve onlara umut olabilir.

ic3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023