İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bakan Veysi Kaynak’tan Yetim Köyü’ne ziyaret
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İHH, Katar RAF İnsani Yardım Kuruluşu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan RAF & İHH Çocuk Yaşam Merkezi'ni gezdi.
Suriye 26.12.2016

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Halep'in doğusundan tahliye edilen sivillere yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı, Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Suriyeli yaralıları ziyaret etti. Kaynak ardından sınır kapısına konuşlandırılan AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi TIR'ında inceleme yaptıktan İHH, Katar RAF İnsani Yardım Kuruluşu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan yaklaşık 990 kişi kapasiteli RAF & İHH Çocuk Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

"Olağan üstü bir köy inşaa edildi"

Tesisin gerek barınma gerekse eğitim alanlarıyla çok modern olduğunu belirten Veysi Kaynak, şunları söyledi:
“Gerçekten olağanüstü güzel olan bir köy inşa etmiş vaziyetteler. Bu konuda yetkili otorite Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızdır. Yaklaşık 990 çocuk kapasiteli çok modern, sağlıklı başka bir yaşam merkezinin de tamamlanmak üzere olduğunu gördük. Tüm ihtiyaç duyulan sosyal donatılara sahip. Bu çalışmada emeği olanlara çok teşekkür ediyorum. Annesini, babasını ya da her ikisi birden kaybetmiş Suriyeli çocuklar, Türkiye'de Türk kardeşlerinin ellerinde hayata hazırlanıyorlar."

2-1.jpg

RAF & İHH Çocuk Yaşam Merkezi

Reyhanlı ilçesinde yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilecek proje ile 990 savaş mağduru Suriyeli yetim çocuğun ihtiyaçlarının ev ortamında karşılanması ve psikolojik yönden desteklenmesi hedefleniyor.

Yetim çocuklarımız için özel olarak tasarlanan kampüste erkek çocuklarımız için 35, kız çocuklarımız için ise 20 adet villa tipi ev hazırlanıyor. Her bina 18 çocuk kalacak şekilde projelendirilirken evlerin her biri 350 metrekare olarak planlandı.

Merkezde ayrıca cami, 3 adet okul, sağlık ve poliklinik binası, toplantı ve gösteri merkezi binası, idari bina, çalışan lojmanı, ortak spor alanları, çocuk parkları, ekim-dikim amaçlı tarlalar ve geniş bir yeşil alan yer alacak.

2015 yılında 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü'nde temeli atılan Raf Katar – İHH Çocuk Yaşam Merkezi'nin açılışının yine 2017 yılında yapılması planlanmaktadır.

4.jpg

Beklenen yararlar

Evlerinin olmaması sebebiyle sokakta, parklarda veya tanımadıkları kişilerle kalan çocuklara güvenli bir yuva sağlanacak.

Savaş sonucunda oluşan psikolojik sorunlar ve travmalar rehabilite edilecek.

Misyoner faaliyetlere maruz kalan yetimlere sahip çıkılacak.

Kötü niyetli örgüt ve mafya oluşumlarına karşı güvenli bir ortam temin edilecek. Çocuklar çok iyi bir eğitimci kadro ile eğitimlerini sürdürebilecekler.

Sosyal ve kültürel olarak ihtiyaç duydukları ortamlara sahip olacaklar.

Çocuklar geleceğe umutla bakacak, kendilerine ve dünyaya olan güvenleri sağlanacak.

Suriye ile Türkiye dostluğunun yetim çocuklar vesilesiyle sonraki nesillere aktarımını sağlanacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024