İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Balkanlar'da Arakan seferberliği
İHH ve Legis Derneği, Arakanlı Müslümanlar için ortak kampanya başlattı.
Arakan, Balkanlar, Makedonya, Türkiye 30.08.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Üsküp merkezli Legis Derneği, Arakanlı Müslümanlara yardım için ortak bir kampanya başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Legis Derneği, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Arakanlı Müslümanlar için bilgilendirme ve yardım toplantısı düzenledi. Bölgeden yeni dönen İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Makedonyalı Müslümanlara Arakan’da yaşananlar hakkında bilgi verildi. Güzel, Arakanlı Müslümanların yaşadıkları vahşet ve zor durumu toplantıya katılan çok sayıda dernek başkanı ve temsilcileri ile paylaştı.

Üsküp İsabey Medresesi öğretim üyesi Sabahuddin Mahmuti de burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Arnavutluk'un en çok muhtaç oldukları dönemde aldıkları yardımlarda sevindikleri gibi şimdi sıranın Arakanlı Müslümanları sevindirmeye geldiğinin altını çizdi.

Legis Derneği Başkanı Yasmin Recep de gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Arakan'daki Müslümanların yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmek ve onlara yardım etmek olduğunu söyledi.

Yasmin Recep, ''Daha önce Bosna'da, Kosova'da, Makedonya'da yaşananlardan farklı olarak Arakan'da yaşananlar çok fazla gündeme gelmiyor. O nedenle öncelikle kamuoyuna duyurmak ve İHH'nın yardım kampanyasına destek olmak istiyoruz'' diye konuştu.

“Yardım alacak durumdayken yardım ediyorlar”

İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel de AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH'nın kuruluş amacının Bosna Hersek'teki Müslümanlara yardım etmek olduğunu hatırlatarak, bu bölgedeki kalıcı projelerin devam ettiğini belirtti.

Makedonya'da şubeleri olmasa da beraber hareket ettikleri ve ortak kalıcı projelere imza atıkları Legis Derneği gibi sivil toplum kuruluşları bulunduğunu belirtti.

Güzel, geçen yıl Somali'deki kamplarda Legis'in çok ciddi yardımları olduğunu vurguladı.

Güzel, Balkanlar'da yaşayan Müslümanların zor durumdaki Müslümanlara karşı olan yardımlaşma duygularına ilişkin de şunları söyledi:

"Kosova olsun Bosna Hersek olsun bütün Balkanlar büyük bir badire atlattı. Yeni yeni toparlanıyorlar. Bu şekilde yardım organizasyonlarına katkı sağlamaları gerçekten çok hoş bir şey, bizleri gururlandırıyor. Müslümanlar çok kısa bir zaman önce yardım alacak durumdayken, bugün binlerce kilometre ötedeki Müslümanlara yardıma gidebiliyorlar"

İHH Arakan Faaliyet Raporu için tıklayınız

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022