İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Batı Balkanlar’a kurban yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda üç gün boyunca Batı Balkanlar ve Doğu Avrupa’da 819 hisse kurbanın kesim ve dağıtımını gerçekleştirdi.
Balkanlar 13.08.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, "İyilikte Payınız Olsun" sloganıyla başta Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova olmak üzere Bosna Hersek, Sırbistan’ın Sancak ve Preşova bölgeleri, Karadağ, Romanya ve Macaristan’da ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Kuzey Makedonya’daki kesim ve dağıtım etkinliklerine katılan İHH Mütevelli Heyeti üyesi Osman Atalay, yaptığı açıklamada, bu yıl "İyilikte Payınız Olsun" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, dünyanın 93 ülke ve bölgesinde kurban dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

osman-atalay.jpg

Atalay, Balkanlar’da bu yıl Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan’ın Sancak ve Preşova bölgeleri, Karadağ, Doğu Avrupa’da da Macaristan ve Romanya’da kardeşleri ile kurban vesilesiyle buluştuklarını belirterek, "Kuzey Makedonya’da inşallah 200 hisse kesimimiz oldu. Bu 200 hisse kesimi ile yaklaşık 900 yetim ve mağdur aileye ulaşmayı düşünüyoruz. Hem de bu vesileyle onlarla bayramlaşmış olacağız. Yetimlerin arife günü bayramlıklarını karşılamış olduk" diye konuştu.

Balkanlar genelinde ve Doğu Avrupa'da bu yıl 819 hisse dağıttıklarını belirten Atalay, buradaki amaçlarının senede bir defa Kurban Bayramı vesilesiyle özellikle uzak coğrafyalardaki hem dindaş kardeşlerine hem de soydaş kardeşlerine ulaşmak olduğunu vurguladı.

ic.jpg

Atalay, Kuzey Makedonya’da Arnavut, Boşnak, Roman ve Türk kardeşleriyle bayramlaştıklarını ve kurban hisselerini paylaştıklarını belirterek, "Kuzey Makedonya’da Üsküp’e bağlı Studeniçan’da kesimlerimizi yaptık. Bayramın birinci günü öğleden sonra Üsküp’te dağıtımlarımız oldu. Bayramın ikinci günü Kalkandelen’de, bayramın üçüncü günü Kuzey Makedonya’nın doğu bölgesinde İştip’te Yörük ve Roman kardeşlerimizle buluştuk” ifadelerini kullandı.

ic2.jpg

Atalay, kurban dağıtımlarını Kuzey Makedonya’da yerelde kardeş kuruluşları olan Merhamet Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ensar Derneği, Vllaznia (Kardeşlik) Derneği ve Kalliri Miresise (İyilik Başağı) Derneği ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024