İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bebekler ölmesin diye dikiş atölyesi kurdular
Beylikdüzü İHH İnsani Yardım Temsilciği, “Karanlığa Bir Işık Yak” sloganıyla Gazze Cenin Hastanesi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla dikiş atölyesi kurdu.
Filistin-Gazze 12.02.2018

2006 yılından bu yana İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde insani kriz devam ediyor. Sistematik bir soykırıma tabi tutulan Gazze’de yaşam hala dışarıdan gelecek insani yardım malzemeleri ile sürdürülüyor.

Yaptığı çalışmalarla Gazze’yi dünya gündeminde tutmaya çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı ise bölgedeki yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Beylikdüzü İHH İnsani Yardım Temsilciliği Kadın Kolları, Gazze’de bulunan Cenin Hastanesi’ne destek olmak amacıyla dikiş atölyesi kurdu.

“Karanlığa Bir Işık Yak” sloganıyla çalışmaya başlayan Beylikdüzü İHH Kadın Kolları, projeyle birlikte Cenin Hastanesi’nde güneş enerjisi ile çalışan elektrik üretim tesisi kurmayı hedefliyor.

372944732096.jpeg

“Ey ümmetin anneleri”

Hayati öneme sahip olan projede gönüllü kadınlar, haftanın beş günü atölyede çalışmalarını sürdürüyorlar. Kısa sürede proje için gerekli miktarın yarısını tamamlayan kadınların akranlarına bir de çağrısı var:

“Ey ümmetin anneleri, Gazze’deki bebekler için bu hastanelerde bir ışık da siz yakın. Unutmayın; Biz anneyiz, el ele verirsek merhametimiz ümmete yeter!”

gazze-hastane.jpg

Gazze’de elektrik yok

Bilindiği üzere Siyonist İsrail’in ablukası nedeniyle Gazze’ye elektrik çok kısıtlı miktarda veriliyor. Bu durumdan en çok zararı ise hastaneler ve hastalar görüyor.

Geçtiğimiz haftalarda da yoğun bakımdaki bebek hastalar, elektrik kesintisi nedeniyle hayatlarını kaybetmişlerdi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024